Γερμανία: Σφαλιάρα στο πρόσωπο έφαγε ακτιβιστής της «Τελευταίας Γενιάς» στο Μόναχο - Βίντεο

Γερμανία: Σφαλιάρα στο πρόσωπο έφαγε ακτιβιστής της «Τελευταίας Γενιάς» στο Μόναχο - Βίντεο

Ο άνδρας με το καπέλο που χαστούκισε τον ακτιβιστή έκανε δηλώσεις στην κάμερα - Θα υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος του βίαιου άνδρα, λέει η αστυνομία

Slap
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που απεικονίζει έναν Γερμανό ακτιβιστή για την κλιματική αλλαγή να συμμετέχει σε καθιστική διαμαρτυρία στο Μόναχο κι έναν άνδρα να του ρίχνει μία γερή σφαλιάρα ενώ οι κάμερες καταγράφουν το βίαιο περιστατικό.

Η πενταμελής ομάδα των ακτιβιστών της «Τελευταίας Γενιάς» (Letzte Generation) είχε κλείσει χθες την κυκλοφορία σε κεντρική λεωφόρο του Μονάχου με τον Γερμανό άνδρα να ασκεί βία έναντι του νεαρού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», πέντε ακτιβιστές μπλόκαραν τη λεωφόρο «Einsteinstrasse» που οδηγεί στην είσοδο του αυτοκινητόδρομου Α94.

Το σχετικό βίντεο δείχνει έναν εύσωμο άνδρα να πλησιάζει τον νεαρό που διαμαρτύρεται για την αδράνεια των αρμοδίων σχετικά με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, εν συνεχεία να σκύβει και να του δίνει ένα γερό χαστούκι.

Κλείσιμο
Attacke in München: Autofahrer ohrfeigt einen Klima Terroristen!
Δεν τον νοιάζει που οι κάμερες απαθανατίζουν την βίαιη αντίδρασή του, όπως γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

Και μάλιστα δεν διστάζει να μιλήσει απευθείας στην κάμερα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι κατά της κλιματικής της αλλαγής αλλά αυτό παραπάει...».

Το χαστούκι που έδωσε στον νεαρό ακτιβιστή θα έχει συνέπειες, όπως είναι αναμενόμενο. Η αστυνομία του Μονάχου διεξάγει ερευνά για τον άνδρα που τόλμησε να σηκώσει χέρι στον νεαρό ακτιβιστή.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα: «Γνωρίζουμε το βίντεο, ξεκίνησαν ποινικές διαδικασίες και διεξάγονται έρευνες».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ακτιβιστές της «Τελευταίας Γενιάς» απέκλεισαν χθες τη λεωφόρο Einsteinstrasse και από τις δύο πλευρές.

Με αφορμή την έκθεση Αυτοκινήτου «IAA», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Μόναχο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, πέντε ακτιβιστές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στον δρόμο που βρίσκεται στην καρδιά του Μονάχου.

Ο άντρας με το γαλάζιο πουκάμισο και το καπέλο είπε φωνάζοντας στον ακτιβιστή: «Είναι εντελώς ανόητο αυτό που κάνεις». Και μετά σήκωσε το αριστερό του χέρι για να τον χτυπήσει...

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις αποκλεισμού δρόμων
Στο Μόναχο απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις αποκλεισμού δρόμων, ωστόσο, οι ακτιβιστές θα συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Κατά συνέπεια οι αποκλεισμοί δρόμων με αφορμή την έκθεση αυτοκινήτου IAA είναι παράνομοι.

Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τέτοιες βίαιες πράξεις, σχολιάζει η εφημερίδα Bild.

Τα μέλη των ακτιβιστών της «Τελευταίας Γενιάς» κολλούν τις παλάμες τους στην άσφαλτο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, σταματώντας την κυκλοφορία στις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

Στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών βρίσκονται δεκάδες άτομα, ηλικίας 22 έως 38 ετών, με την υπόνοια σύστασης ή υποστήριξης εγκληματικής οργάνωσης, βάσει του άρθρου 129 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα.

Οι ύποπτοι, φέρονται να έχουν συγκεντρώσει 1,4 εκατομμύριο ευρώ από δωρεές, από τα μέσα του προηγούμενου έτους μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, τα χρήματα «βοήθησαν στην πρόκληση χάους» από τους ακτιβιστές που αγωνίζονται για την προστασία της κλιματικής αλλαγής. Τα περιουσιακά τους στοιχεία όπως και οι λογαριασμοί τους έχουν κατασχεθεί. Το ίδιο συνέβη και με την ιστοσελίδα της οργάνωσης, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας από τις αρχές.

Ωστόσο, οι ακτιβιστές συνέχισαν απτόητοι το έργο τους. Τους τελευταίους μήνες, οι ακτιβιστές της «Τελευταίας Γενιάς » έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση του Βερολίνου με τις λεγόμενες αμφιλεγόμενες δράσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος σε πολλές γερμανικές πόλεις.

Οι αστυνομικές έρευνες ξεκίνησαν μάλιστα ύστερα από την εντολή της Εισαγγελίας του Μονάχου και της Βαυαρικής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Μία από τις κυριότερες πρακτικές παρέμβασης της «Τελευταίας Γενιάς» είναι τα μέλη της να κολλούν τις παλάμες τους στην άσφαλτο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, σταματώντας την κυκλοφορία στις μεγάλες πόλεις.

Πολλές δράσεις της, σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, αγγίζουν τα όρια «εγκληματικών ενεργειών» προκαλώντας ενίοτε «τρόμο» στους πολίτες και εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία κρατικών υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα τη μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρα στα επείγοντα εξαιτίας μπλοκαρισμένων δρόμων.

Υπήρξαν ακτιβιστές της «Τελευταίας Γενιάς» που εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους πετώντας ακόμη και πουρέ στον πίνακα «Θημωνιές του Μονέ στο μουσείου Μπαρμπερίνι της Γερμανίας όπως και μαύρο υγρό στο μνημείο όπου είναι χαραγμένα τα άρθρα του Συντάγματος, κοντά στο κτίριο της ομοσπονδιακής βουλής «Bundestag».

Παρά το γεγονός ότι έχουν μπει στο «μάτι» των αρχών, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται ειρηνικά για το περιβάλλον, το κλίμα και το μέλλον του πλανήτη.

Γεγονός είναι πάντως ότι, εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει ξεκινήσει μια μεγάλη δημόσια και πολιτική συζήτηση στη Γερμανία για τα όρια του ακτιβισμού και συγκεκριμένα για τη φύση και τη δομή της συγκεκριμένης ομάδας-οργάνωσης, η οποία πλέον δεν περιορίζει τη δράση της μόνο στην ατμομηχανή της ευρωζώνης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποινή κάθειρξης σε Αγγλίδες για τον «σαδιστικό βασανισμό» παπαγάλου μέχρι θανάτου

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την Αττική - Έρχονται έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι

Ανοίγουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στις 11 Σεπτεμβρίου - Τι προβλέπεται για την πρώτη μέρα έναρξης και τις απουσίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης