Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποπομπή του από τον Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποπομπή του από τον Ζελένσκι

Η καρατόμηση του Ολέξιι Ρέζνικοφ έγινε εν μέσω πολέμου και μετά από μία σειρά σκανδάλων στο υπουργείο του - «Τιμή μου να υπηρετήσω τον ουκρανικό λαό την πιο δύσκολη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία»

reznikov1
Την παραίτησή του στο κοινοβούλιο, μία ημέρα μετά την καρατόμησή του από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπέβαλε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

Η απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο και μάλιστα του κρίσιμου υπουργείου Άμυνας, γίνεται εν μέσω πολέμου και μετά από μια σειρά σκανδάλων στο υπουργείο.

«Υπέβαλα την επιστολή παραίτησής μου στον Ρουσλάν Στεφαντσούκ, πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο Ρέζνικοφ, ο οποίος βρίσκεται στο υπουργείο Άμυνας από τον Νοέμβριο του 2021.

«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τον ουκρανικό λαό και να εργαστώ για τον ουκρανικό στρατό τους τελευταίους 22 μήνες, την πιο δύσκολη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Κλείσιμο


Τι είχε πει ο Ζελένσκι

Στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς το έθνος ο Ζελένσκι επεσήμανε χθες Κυριακή ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον Ρέζνικοφ και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.



Η αντικατάσταση του υπουργού πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο και είναι απίθανο να μην υποστηριχθεί από την πλειοψηφία. Ο Ζελένσκι είπε ότι αναμένει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει επίσης τον διορισμό του Ουμέροφ.

Ο 41χρονος πρώην βουλευτής Ρουστέμ Ουμέροφ είναι Τάταρος από την Κριμαία και τέθηκε επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε ευαίσθητες διαπραγματεύσεις εν καιρώ πολέμου, για παράδειγμα για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών.




Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με έναν 23χρονο νεκρό στην Πέτρου Ράλλη - Η μοτοσικλέτα του «καρφώθηκε» σε φορτηγό

Σε αποδρομή οι «Σπαρτιάτες» - Αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση του κόμματος

Αλήθειες και ψέματα για τον Stefanos: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης