Συναγερμός στη Μόσχα - Αναχαιτίστηκε drone, ανεστάλησαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βνούκοβο

Συναγερμός στη Μόσχα - Αναχαιτίστηκε drone, ανεστάλησαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βνούκοβο

«Καταφέραμε να εμποδίσουμε μια τρομοκρατική επίθεση με drone από το καθεστώς του Κιέβου» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

vnukovo_1
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στη Μόσχα, καθώς οι τοπικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφεραν πως προχώρησαν στην κατάρριψη drones, τα οποία κατευθύνονταν σε διάφορα σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Άμυνας τόνισε πως «καταφέραμε να εμποδίσουμε μια τρομοκρατική επίθεση με drone από το καθεστώς του Κιέβου. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταστράφηκε στον αέρα στην περιφέρεια Ποντόλσκι, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές». Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος ανέφερε πως το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί (τοπική ώρα). «Το drone πλησιάζε, αλλά καταστράφηκε από την αεράμυνά μας» είπε ο Σομπιάνιν.

Στο μεταξύ, τo διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας ανέστειλε για περίπου 1,5 ώρα τις πτήσεις του και κατεύθυνε τις εισερχόμενες σε άλλα αεροδρόμια, επικαλούμενο απροσδιόριστους λόγους που δεν μπορεί να ελέγξει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Πιθανότατα η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την απόπειρα επίθεσης του drone, καθώς παρόμοιες αναστολές των πτήσεων στο ίδιο αεροδρόμιο έγιναν και κατά την προηγούμενη εβδομάδα, για ανάλογα περιστατικά.


Ειδήσεις σήμερα

Όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Petar» - Δείτε βίντεο από Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Αιτωλοακαρνανία

Facebook και Instagram: Πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή και τις σκέψεις μας


Ο Ορέστης Τζιόβας αποκαλύπτει τι συνέβη σε νησί κοντά στη Μεθώνη - «Θα φύγουν από την χώρα έχοντας ζήσει την απόλυτη φρίκη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης