Άντριου Τέιτ: Ελεύθερος ο αμφιλεγόμενος influencer - Ήρθη ο κατ' οίκον περιορισμός

Άντριου Τέιτ: Ελεύθερος ο αμφιλεγόμενος influencer - Ήρθη ο κατ' οίκον περιορισμός

Με τον αδελφό του μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Βουκουρέστι εν αναμονή της δίκης τους για εμπορία ανθρώπων

andrew_ate
Ελεύθερος είναι πλέον ο αμφιλεγόμενος influencer Άντριου Τέιτ, αφού ρουμανικό δικαστήριο αποφάσισε να κάνει δεκτή την έφεση που άσκησε πριν λίγες μέρες μαζί με τον αδελφό του Τρίσταν, που είναι συγκατηγορούμενός του, και να άρει τον κατ' οίκον περιορισμό τους.

Ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων. Τρεις μήνες μετά τη σύλληψή τους η κράτηση μετατράπηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άντριου Τέιτ αντιμετωπίζει κατηγορίες και για βιασμό

Κλείσιμο


Σύμφωνα με το BBC, τα δύο αδέλφια μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα στο Βουκουρέστι και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση. 

Ωστόσο, πρέπει να εμφανίζονται στο τμήμα όποτε τους ζητείται και να ενημερώνουν για τυχόν αλλαγή διεύθυνσης.

Επίσης τους απαγορεύτηκε να έλθουν σε οποιαδήποτε επαφή με τις δύο Ρουμάνες συγκατηγορούμενούς τους, τους μάρτυρες της υπόθεσης ή τα φερόμενα θύματα. Τυχόν παραβίαση αυτών των όρων μπορεί να επιφέρει νέο περιορισμό κατ' οίκον ή και την κράτησή τους στη φυλακή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια και δυο Ρουμάνες σχημάτισαν μια εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων το 2021 που δρούσε στη Ρουμανία, αλλά και σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο έγγραφο αναφέρονται επτά γυναίκες που έπεσαν θύματα των Τέιτ μέσω ψεύτικων υποσχέσεων για έρωτα και γάμο.

Μετά την άρση του κατ' οίκον περιορισμού του, ο Τέιτ έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο «Χ» (πρώην Twitter) για δικαίωσή του μετά από κράτηση δέκα μηνών για ένα «αβάσιμο» κατηγορητήριο και είπε  ότι θα πάει σε τζαμί να ευχαριστήσει τον Αλλάχ.



Το 2016, ο Βρετανο-αμερικανός πρώην kickboxer εκδιώχθηκε από το βρετανικό ριάλιτι σόου Big Brother εξαιτίας ενός βίντεο που τον έδειχνε να επιτίθεται σε μια γυναίκα. Η μετέπειτα πορεία του ήταν γεμάτη σκάνδαλα, αφού ο Άντριου Τέιτ συνέχισε να προκαλεί με δηλώσεις του στα social media, που χαρακτηρίζονται από πολλούς μισογυνικές και τοξικές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετές πλατφόρμες να κλείσουν τους λογαριασμούς του.

Το Twitter, για παράδειγμα, ανέστειλε τον λογαριασμό του μετά την πολυσυζητημένη δήλωσή του ότι οι γυναίκες που πέφτουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης «φέρουν μερίδιο ευθύνης». Ο λογαριασμός του έχει πλέον αποκατασταθεί στην πλατφόρμα του Έλον Μασκ.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων - Πώς ανετράπη η απόφαση Τσίπρα και πώς έσπασαν οι «γραμμές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης