Άντριου Τέιτ: Η πρώτη συνέντευξη μετά τη φυλακή - «Χάρη σας κάνω που σας μιλάω»

Άντριου Τέιτ: Η πρώτη συνέντευξη μετά τη φυλακή - «Χάρη σας κάνω που σας μιλάω»

Αρνήθηκε ότι προωθεί τον μισογυνισμό και κατηγόρησε το BBC ότι επινόησε μια φανταστική γυναίκα να τον «γεμίσει» με κατηγορίες 

andrew-tate
Ο Άντριου Τέιτ συμφώνησε να παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη στο BBC, λίγο καιρό αφότου αφέθηκε ελεύθερος.

  Κατά του influencer και του αδελφού του έχουν γίνει καταγγελίες για βιασμό, διακίνηση ανθρώπων και σύσταση συμμορίας.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αρνήθηκε τις μαρτυρίες συγκεκριμένων γυναικών που τον κατηγόρησαν για βιασμό και εκμετάλλευση.

Ακόμη, κατηγόρησε το ίδιο το BBC, πως επινόησε μία γυναίκα με το ψευδώνυμο Σόφι, που έδωσε ανώνυμη συνέντευξη στο BBC νωρίτερα φέτος.

Η εν λόγω γυναίκα, δήλωσε στην εκπομπή File on Four του BBC Radio 4 ότι ακολούθησε τον Τέιτ στη Ρουμανία, έχοντας πιστέψει ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της. Εκεί, την πίεσαν να εργαστεί με κάμερα και να κάνει τατουάζ στο σώμα της το όνομα του Τέιτ.


«Ο Τέιτ ήταν βίαιος και εξαναγκαστικός» είχε πει.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη μαρτυρία της Σόφι, ο κατηγορούμενος δήλωσε στο BBC:

«Σας κάνω τη χάρη ως μέσο ενημέρωσης, δίνοντάς σας σημασία, μιλώντας σας. Και σας λέω τώρα, αυτή η Σόφι, την οποία το BBC έχει εφεύρει, που δεν έχει πρόσωπο. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι. Εγώ ξέρω».

Η Σόφι, σύμφωνα με το BBC, βοηθάει τώρα τους Ρουμάνους εισαγγελείς στην έρευνα.
Andrew Tate First Interview With BBC (Full Video)
Κλείσιμο

Αργότερα, ρωτήθηκε για τις ανησυχίες καθηγητών του σχολείου, των ανώτερων στελεχών της αστυνομίας και των ακτιβιστών όσον αφορά τα δικαιώματα σχετικά με την επιρροή που έχει ασκήσει.
andrew_tate

Οι προβληματισμοί αυτοί έχουν ως βάση, τα σχόλια της διευθύντριας της Rape Crisis στην Αγγλία και την Ουαλία, η οποία δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθύτατα για την επικίνδυνη ιδεολογία της μισογυνιστικής κουλτούρας του βιασμού που διαδίδει ο κ. Τέιτ».

Χαρακτήρισε τις παραπάνω κατηγορίες ως «απόλυτες αηδίες».

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι είναι «εντελώς αναληθές το ότι ζημιώνει τους νέους».

Ρωτήθηκε για τις οργανώσεις που τον κατηγορούσαν όσον αφορά τα αυξημένα περιστατικά επιθέσεων σε κορίτσια και παρενόχλησης γυναικών εκπαιδευτικών.

Σε αυτό απάντησε: «Ποτέ, μα ποτέ δεν ενθάρρυνα μαθητή να επιτεθεί σε δάσκαλο, άνδρα ή γυναίκα, ποτέ. Προωθώ τη σκληρή δουλειά, την πειθαρχία. Είμαι αθλητής, κηρύττω την καταπολέμηση των ναρκωτικών, κηρύττω τη θρησκεία, κηρύττω την απαγόρευση του αλκοόλ, κηρύττω την απαγόρευση του εγκλήματος με μαχαίρι. Σε κάθε πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας είμαι αντίθετος».
tate_silipsi_xr

«Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι είναι ο σαρκασμός. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι είναι τα συμφραζόμενα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι είναι σατιρικό περιεχόμενο» συνέχισε.

Δεν παραδέχτηκε ότι επιχειρεί συστηματικά και απροκάλυπτα να χειραγωγεί τις γυναίκες, παρά τα σχόλια που έκανε σε μια προηγούμενη έκδοση του διαδικτυακού μαθήματος προπόνησής του, στο Hustlers University που ανήκει στον ίδιο.

Μια εισαγωγή στον εν λόγω ιστότοπο ξεκινούσε ως εξής: «Το όνομά μου είναι Άντριου Τέιτ... και είμαι το πιο αρμόδιο άτομο σε ολόκληρο τον πλανήτη για να σας διδάξω για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Συνεχίζει, λέγοντας ότι η δουλειά του ήταν «να γνωρίσω μια κοπέλα, να βγω μερικά ραντεβού, να κοιμηθώ μαζί της, να την κάνω να με ερωτευτεί σε σημείο που να κάνει ό,τι της πω, και μετά να την βάλω σε μια κάμερα για να γίνουμε πλούσιοι μαζί».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το παραπάνω, ο Τέιτ απάντησε: «Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Είμαι πραγματικά μια δύναμη για το καλό στον κόσμο. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε αυτό ακόμα, αλλά θα το καταλάβετε τελικά. Και πραγματικά πιστεύω ότι ενεργώ υπό την καθοδήγηση του Θεού για να κάνω καλά πράγματα και θέλω να κάνω τον κόσμο καλύτερο».

Η σύλληψη
Οι αδελφοί Τέιτ είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2022 στο Βουκουρέστι για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα σωματεμπορίας και βιασμούς και σύσταση συμμορίας.

Στις 31 Μαρτίου από τα κρατητήρια μεταφέρθηκαν σε κατ’οίκον περορισμό.

Μέχρι πρότινος, απαγορευόταν να μετακινηθούν έξω από την κατοικία τους χωρίς την άδεια των αρχών.




Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Οι τελευταίες στιγμές του 26χρονου Βρετανού πριν κεραυνοβοληθεί - Δείτε βίντεο

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Καλό ταξίδι πατέρα» - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του γιου του

Έβερεστ: Διάσωση ορειβάτη στη «ζώνη του θανάτου» - Δείτε το βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης