Καναδάς: Οι φήμες για το διαζύγιο των Τριντό θα εξαπλωθούν πιο γρήγορα από την φωτιά το Οντάριο, λένε αναλυτές

Καναδάς: Οι φήμες για το διαζύγιο των Τριντό θα εξαπλωθούν πιο γρήγορα από την φωτιά το Οντάριο, λένε αναλυτές

Για 18 χρόνια ήταν παντρεμένοι, όμως ο χωρισμός τους δεν εξέπληξε σχεδόν κανέναν στον Καναδά - Η σύγκριση με τον πατέρα του, που ήταν ο πρώτος Καναδάς πρωθυπουργός που χώρισε 

27144748
«Δεν είχαν ήδη χωρίσει;». Αυτή την απορία εξέφρασαν οι περισσότεροι Καναδοί σήμερα μετά την ανακοίνωση του Τζάστιν Τριντό πως χωρίζου με τη σύζυγό του, Σόφι έπειτα από 18 χρόνια γάμου. Κάθε άλλο παρά σε σοκ ήταν οι πολίτες του Καναδά σήμερα μιας και ο χωρισμός τους φημολογούνταν εδώ και αρκετά χρόνια στα Μέσα της χώρας. Τώρα πήρε επίσημη μορφή και οι περισσότεροι ούτε που... γύρισαν να κοιτάξουν.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν άλλοτε διακριτικά και άλλοτε πιο... χύμα τον Καναδό πρωθυπουργό για τη σχέση του με τη σύζυγό του και αν αυτή περνάει κρίσεις. Ο ίδιος απέφευγε να απαντήσει τις περισσότερες φορές, ενώ ένας πολύ καλός του συνεργάτης είχε δηλώσει σε ανύποπτη στιγμή και «Off the record» πως «οι γάμοι είναι δύσκολοι για όλους», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν περνούν και τις καλύτερες των ημερών τους. 

«Η Σόφι και εγώ θα θέλαμε να μοιραστούμε το γεγονός ότι μετά από πολλές ουσιαστικές και δύσκολες συζητήσεις πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε», ανέφερε η δήλωση του Τριντό πριν ζητήσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής για την ευημερία των παιδιών του. Οπως σχολιάζουν τοπικά μέσα, η Σόφι Γκρεγκουάρ θα καταδιώκεται από ακόμα περισσότερες φήμες τώρα που έγινε ο χωρισμός.

Οι φήμες για τον χωρισμό τους  εξαφανίζονται τώρα για να δώσουν τις θέσεις τους σε αυτές που θα αναλύουν τους λόγους για τους οποίους επήλθε. «Αν και τείνουμε να μην εστιάζουμε σε αυτά τα θέματα στα καναδικά μέσα ενημέρωσης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», γράφει Καναδός δημοσιογράφος προβλέποντας μελλοντικά δημοσιεύματα για το ζεύγος Τριντό. «Οι φήμες για τον χωρισμό τους θα αρχίσουν να εξαπλώνονται πιο γρήγορα από τη φωτιά στο Οντάριο», γράφουν χαρακτηριστικά στην TorontoSun. 

H σύγκριση με τον πατέρα του Τζάστιν Τριντό

Κλείσιμο
Ο Τζάστιν Τριντό έγινε ο δεύτερος πρωθυπουργός του Καναδά που χωρίζει από τη σύντροφό του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ποιος ήταν ο πρώτος; Ο πατέρας του, Πιερ Ελιοτ Τρυντό, ο οποίος ανακοίνωσε τον χωρισμό του από τη σύζυγό του Μάργκαρετ Τρουντό το 1977. Το ζευγάρι κατέθεσε τελικά αίτηση διαζυγίου το 1983 και τον επόμενο χρόνο, ο Πιερ Τρουντό ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος των Φιλελευθέρων. Ο Πιερ Τριντό διετέλεσε πρωθυπουργός του Καναδά από το 1968 έως το 1979 και από το 1980 έως το 1984.

Εκείνη την εποχή, το Γραφείο του Πρωθυπουργού (PMO) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωνε ότι το ζευγάρι θα άρχιζε να ζει χωριστά «λόγω της επιθυμίας της Μάργκαρετ». «Η Μάργκαρετ παραιτείται από όλα τα προνόμια ως σύζυγος του πρωθυπουργού και επιθυμεί να εγκαταλείψει τον γάμο και να ακολουθήσει ανεξάρτητη καριέρα», ανέφερε τότε η ανακοίνωση. «Ο Πιερ αποδέχεται την απόφαση της Μάργκαρετ με λύπη και οι δύο προσεύχονται ότι ο χωρισμός τους θα οδηγήσει σε μια καλύτερη σχέση μεταξύ τους».

Ο χωρισμός τους ήταν ιδιαίτερα ταραχώδης και ήρθε μετά από μήνες δημόσιων εικασιών. Στις 5 Μαρτίου 1977, μία ημέρα μετά την έκτη επέτειο γάμου του ζευγαριού, η Μάργκαρετ Τρουντό παρακολούθησε μια συναυλία των Rolling Stones στο Τορόντο χωρίς τον σύζυγό της. Μετά τη συναυλία, γλέντησε με το συγκρότημα και έφυγε από το Τορόντο για να περάσει λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη.
  

Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά μαζί εκτός από τον Τζάστιν, τον Σάσα και τον Μισέλ ο οποίος πέθανε σε χιονοστιβάδα το 1998. Την περίοδο εκείνη μάλιστα οργίαζαν οι φήμες πως η Μάργκαρετ Τριντό είχε κρυφή σχέση με τον Φιντέλ Κάστρο και πως ο Τζάστιν είναι δικό του παιδί.

Η ανακοίνωση του χωρισμού

Το ζευγάρι ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω ίνσταγκραμ.

“Καλησπέρα σε όλους, η Σοφί κι εγώ θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι ύστερα από δύσκολες συζητήσεις, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία. Θα παραμείνουμε όμως οικογένεια, με βαθιά αγάπη και εκτίμηση ο ένας για τον άλλον, κάτι που έχουμε χτίσει και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε. Για το καλό των παιδιών μας, παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστούμε”.

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι Τζαστίν και Σοφί έχουν ήδη υπογράψει νομική συμφωνία. “Εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι έχουν γίνει όλα τα νομικά και ηθικά βήματα σε ό,τι αφορά την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, έγινε γνωστό ότι αναχωρούν για κοινές διακοπές, με τα τρία τους παιδιά φυσικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο χωρισμός βρίσκει τον Τζαστίν Τριντό σε μία δύσκολη στιγμή. Το κόμμα του δυσκολεύεται στις δημοσκοπήσεις και ο ίδιος πρόσφατα προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Είναι, όμως, αποφασισμένος να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στην ηγεσία του Καναδά.



Η οικογενειακή ιστορία

Η μητέρα του Μάργκαρετ Σίνκλερ χώρισε με τον Καναδό πρωθυπουργό πατέρα του, Πιερ Ελλιό Τριντό, όταν ο μικρός διάδοχος ήταν μόλις 5 ετών. Παρότι θεωρούνταν παιδί της μαμάς, μεγάλωσε με τον μπαμπά, στο αυστηρό περιβάλλον ασφαλείας που επέβαλε η θέση του. Αντίθετα, η μητέρα του απολάμβανε τη ζωή ως στενή φίλη του Τζακ Νίκολσον, του Άντι Γουόρχολ, των Ρόλινγκ Στόουνς κοκ.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νεαρού τότε Τζαστίν ήταν το 1998 στον επικήδειο του αδερφού του, ο οποίος είχε πάει για σκι, αλλά χάθηκε σε έναν παγετώνα . Το αστέρι του έλαμψε σε μία δύσκολη στιγμή για την οικογένειά του. Τα όσα ακολούθησαν ήταν σε μεγάλο βαθμό δημόσια πλέον ιστορία.



Ειδήσεις σήμερα

Χειμερινός... καύσωνας σε Χιλή και Αργεντινή - Ρεκόρ ζέστης με 37 βαθμούς Κελσίου


Εικόνες ντροπής στο Κτηματολόγιο Αθηνών με ουρές 12 ώρες πριν ανοίξει – Δείτε βίντεο


Ariana Viera: Η 26χρονη Miss Βενεζουέλα σκοτώθηκε σε τροχαίο - Είχε ανεβάσει βίντεο για την κηδεία της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης