Ιταλία: Τηλεργασία τις μέρες του καύσωνα θέλουν οι βιομήχανοι

Ιταλία: Τηλεργασία τις μέρες του καύσωνα θέλουν οι βιομήχανοι

Το να υπάρχει η πιθανότητα να θέσει κανείς σε κίνδυνο την ζωή του, επειδή πρέπει να πάει στην δουλειά, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης

italia_kafsonas
Την περίοδο του καύσωνα χρειάζεται μια συμφωνία με εξ αποστάσεως εργασίας και αναστολή, όπως συνέβη κατά την διάρκεια του κορωνοϊού, τόνισε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Κάρλο Μπονόμι, σε δηλώσεις του στο ιταλικό ειδησεογραφικό κανάλι Sky Italia.

«Το να υπάρχει η πιθανότητα να θέσει κανείς σε κίνδυνο την ζωή του, επειδή πρέπει να πάει στην δουλειά, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Είναι κάτι που απασχολεί τους εργοδότες, αλλά και τα συνδικάτα με την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Μπονόμι.

Ο επικεφαλής των Ιταλών βιομηχάνων τάχθηκε υπέρ «εξαιρετικών λύσεων, οι οποίες να επιτρέψουν, την περίοδο αυτή, την κάλυψη των αναγκών όλων των εργαζομένων» και υπογράμμισε ότι «είναι λογικό να δοθεί έμφαση στην δυνατότητα μπορεί να εργάζεται κανείς χωρίς να βγαίνει -υποχρεωτικά- από το σπίτι του».

Δεκάδες πόλεις στην Ιταλία είναι σε κατάσταση συναγερμού λόγω των ακραίων θερμοκρασιών. Στην ίδια τη Ρώμη τα θερμόμετρα έδειξαν 40°C, πλησιάζοντας το απόλυτο ρεκόρ των 40,5°C που χρονολογείται από τον Αύγουστο του 2007, ενώ σε άλλα σημεία της χώρας το θερμόμετρο έδειξε άνω των 44 βαθμών Κελσίου με προοπτική διατήρησης των θερμοκρασιών σε πολύ υψηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Οι αστυνομικοί βρήκαν το λάθος του «χασάπη» που τεμάχισε το πτώμα του Ασιάτη στην Κρήτη


Θρίλερ στη Μενεμένη: Το «παιδεραστής» με το αίμα του 64χρονου και η ομολογία άλλων 2 φόνων από τον 29χρονο

Ζευγάρι στο Τέξας απήγαγε 18χρονη: Την κρατούσαν αλυσοδεμένη στο κρεβάτι και την βίαζαν για εβδομάδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης