Κολοσσαίο: Νέος βανδαλισμός από 17χρονη Ελβετή - «Δεν έκανε κάτι» είπαν οι γονείς της

Κολοσσαίο: Νέος βανδαλισμός από 17χρονη Ελβετή - «Δεν έκανε κάτι» είπαν οι γονείς της

«Είναι μικρό κορίτσι» είπαν οι γονείς της νεαρής από την Ελβετία στον Ιταλό ξεναγό που την έκανε τσακωτή

touristria-kolossaio
Νέο περιστατικό βανδαλισμού καταγράφηκε στο Κολοσσαίο, λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παρόμοια πράξη του 27χρονου γυμναστή με καταγωγή από τη Βουλγαρία, με μια 17χρονη τουρίστρια από την Ελβετία να καταγράφεται να χαράσσει το γράμμα «Ν» στο αρχαίο μνημείο.



Την νεαρή Ελβετίδα κατέγραψε ο ξεναγός Νταβίντ Μπαταλίνο, ο οποίος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA «αυτή ήταν η πρώτη φορά που κατέγραψα μια τέτοια πράξη στο Κολοσσαίο, αλλά τα τελευταία έξι χρόνια έχω δει δεκάδες τέτοιους βανδαλισμούς».

Για να μην γίνει, μάλιστα, αντιληπτός, ο Ιταλός ξεναγός συνέχισε να μιλάει στο γκρουπ των τουριστών με το οποίο βρισκόταν στο Κολοσσαίο.

«Κάποια στιγμή τα μέλη του γκρουπ με χειροκρότησαν και τότε τη ρώτησα "εσύ, δεν χειροκροτάς;". Τότε κατάλαβε ότι είχε πέσει σε ανθρώπους που προστατεύουν την τέχνη και έτρεξε στην οικογένειά της» πρόσθεσε ο Ιταλός ξεναγός.

kolossaio1
kolossaio2


Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ενημέρωσε τους γονείς της για την πράξη της 17χρονης, εκείνει τον έδιωξαν «με μια κίνηση ενόχλησης», όπως είπε στο Italy24. Κατά τη La Repubblica φέρονται να του είπαν «είναι ένα μικρό κορίτσι, δεν έκανε κάτι λάθος».

Κλείσιμο
Ο ξεναγός, όμως, δεν έμεινε εκεί αλλά τους τράβηξε φωτογραφία την οποία παρέδωσε στην αστυνομία η οποία κάλεσε την οικογένεια για ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη, όπως και ο 27χρονος γυμναστής, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενοι κάθειρξης πέντε ετών και πρόστιμο έως 15.000 ευρώ για καταστροφές σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμοί, η νούμερο ένα αιτία θανάτου μικρών παιδιών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Απόβαση εφοριακών σε νησιά - «Σύννεφο» το «κάρφωμα» για καφετέριες, φαρμακεία και μίνι - μάρκετ

«Του έβαλα λαδάκι στα εκζέματα» λέει ο ιερέας στη Ρόδο για τον τουρίστα που άλειψε γυμνό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης