Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχείρηση των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας η επίθεση στην Κριμαία, λέει πηγή του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχείρηση των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας η επίθεση στην Κριμαία, λέει πηγή του Κιέβου

Πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών δήλωσε ότι η γέφυρα δέχθηκε επίθεση με τη συνδρομή ναυτικών drone – Η Ρωσία διεξάγει έρευνα ποινικής φύσης για την υπόθεση

krimea2
Η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας, δήλωσε πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών (SBU) στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την πηγή, η επίθεση έγινε από ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και ναυτικές δυνάμεις, με τη συνδρομή «ναυτικών drones». δήλωσε πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών (SBU).

«Η σημερινή επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας είναι ειδική επιχείρηση της SBU και του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε η πηγή στο AFP διευκρινίζοντας ότι «η γέφυρα δέχθηκε επίθεση με την συνδρομή ναυτικών drones».


Ukrainian naval forces ATTACKED the Crimean bridge with water drones - there were casualties
Κλείσιμο



Έρευνα ποινικής φύσης διεξάγει η Ρωσία

Λίγο πριν, ρωσικά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στη γέφυρα της Κριμαίας τις πρώτες πρωινές ώρες με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της επιτροπής, διενεργείται έρευνα ποινικής φύσης για την υπόθεση.



Ρώσος πολιτικός λέει «όχι» στην ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε πως η Μόσχα δεν πρέπει να ανανεώσει τη συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας μετά την επίθεση στη γέφυρα που συνδέει τη νότια Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ζευγάρι σκοτώθηκε και η κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτή που τοπικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» — σειρά εκρήξεων στη γέφυρα.

Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη συγκεχυμένες, πάντως ρώσοι πολιτικοί έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στο Κίεβο.



Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ηγέτης του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», τόνισε πως η Μόσχα πρέπει να ανταποδώσει τη νέα επίθεση στη γέφυρα καταστρέφοντας ουκρανικές υποδομές.

«Αυτό χρειάζεται να κάνουμε, όχι να συζητάμε τη συμφωνία για τα σιτηρά που βοηθά τα αφεντικά του Κιέβου και τους προϊσταμένους τους στη Δύση να γεμίζουν τις τσέπες τους. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τα σιτηρά μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε μέσω Telegram.

Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο δημόσια ούτε για την επίθεση στη γέφυρα, ούτε για τη συμφωνία που κλείστηκε το καλοκαίρι του 2022 ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ.



Ειδήσεις σήμερα:

«Πόλεμος» για τους «Σφήκες» της Λένας Κιτσoπούλου στην Επίδαυρο


Απληστία και με τα τρόφιμα: Οι εταιρείες κερδοσκοπούν ασύστολα, στο 12,2% η ακρίβεια με πληθωρισμό στο 1,8%

Ο πόλεμος των Τράγκα: Ο γιος Γιάννης έπιασε τη χήρα να πουλάει το σπίτι στο Λας Βέγκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης