Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζευγάρι οι νεκροί στη γέφυρα της Κριμαίας - Πληροφορίες για εκρήξεις που προκάλεσαν «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζευγάρι οι νεκροί στη γέφυρα της Κριμαίας - Πληροφορίες για εκρήξεις που προκάλεσαν «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Επέβαιναν σε αυτοκίνητο μαζί με την κόρη τους που τραυματίστηκε στο κεφάλι - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το τι συνέβη

crimea-brigde
Τις πληροφορίες για δύο νεκρούς από αυτό που ανακοινώθηκε ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη γέφυρα της Κριμαίας επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ.



Σύμφωνα με τον Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ οι νεκροί είναι ένας πατέρας και μια μητέρα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μαζί με την 14χρονη κόρη τους που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κλείσιμο
«Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με την πληροφορία για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην γέφυρα της Κριμαίας. Όλοι είδαμε το βίντεο με το κατεστραμμένο αυτοκίνητο που είχε πινακίδες από το Μπέλγκοροντ. Το κορίτσι τραυματίστηκε ελαφρά. Το χειρότερο είναι ότι σκοτώθηκαν οι γονείς του, ο πατέρας του και η μητέρα του» δήλωσε ο Ρώσος κυβερνήτης.


Νωρίτερα τα ξημερώματα της Δευτέρας την διακοπή της κυκλοφορίας στην κατασκευασμένη από τη Ρωσία γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ, εξαιτίας κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, μέσω Telegram, ο εγκατεστημένος από τις ρωσικές αρχές κυβερνήτης της, Σεργκέι Αξιόνοφ.

Σύμφωνα με τον Αξιόνοφ το πρόβλημα στη γέφυρα της Κριμαίας εντοπίζεται στον πυλώνα 145 χωρίς να δίνει καμιά περαιτέρω διευκρίνιση για την κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine έκανε λόγο για «εκρήξεις» και για τουλάχιστον δύο νεκρούς στη γέφυρα ενώ το ρωσικό κανάλι στο Telegram «Grey Zone» που σχετίζεται με την ομάδα Wagner ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters ότι έχουν υπάρξει τουλάχιστον δύο χτυπήματα στη γέφυρα στις 3:04 και 3:20 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Βίντεο και φωτογραφίες που διακινούνται μέσω των social media φέρονται να έχουν καταγράψει τις ζημιές που έχουν προκληθεί στη γέφυρα της Κριμαίας αλλά και το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει προκληθεί.





Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, παρότρυνε τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να μετακινηθούν μέσω της γέφυρας που τη συνδέει με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ.


Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Οκτωβρίου του 2022 είχε σημειωθεί ισχυρότατη έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας προκαλώντας μερική κατάρρευση ενός τμήματός της με τη Ρωσία να κατηγορεί την Ουκρανία για το χτύπημα.

Η πρώτη απάντηση της Ουκρανίας

Το συμβάν που καταγράφτηκε το πρωί της Δευτέρας στη γέφυρα της Κριμαίας θα μπορούσε να είναι προβοκατόρικη ενέργεια από πλευράς Μόσχας, δήλωσε η εκπρόσωπος της διοίκησης νότιας περιφέρειας των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Νατάλια Χουμένιουκ.

«Τέτοιες προβοκάτσιες, που οι αρχές κατοχής της Κριμαίας ανακοινώνουν αμέσως, πολύ μεγαλόφωνα, είναι συνηθισμένος τρόπος των αρχών κατοχής της Κριμαίας και της επιτιθέμενης χώρας για να επιλύονται προβλήματα», δήλωσε η κυρία Χουμένιουκ στο ουκρανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rada.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

«Πόλεμος» για τους «Σφήκες» της Λένας Κιτσoπούλου στην Επίδαυρο

Σαρωτικοί έλεγχοι στα εισοδήματα έως €10.000 - Πώς θα γίνει το «σκανάρισμα» σε 3,8 εκατ. φορολογούμενους

Η 10χρονη στη Νέα Μάκρη βούτηξε στην πισίνα με γεμάτο στομάχι - Τι υποστηρίζει ο γιατρός που της έκανε ΚΑΡΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης