Λιθουανία: Στο Βίλνιους για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ έφτασε ο Ζελένσκι

Λιθουανία: Στο Βίλνιους για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ έφτασε ο Ζελένσκι

Νωρίτερα κατήγγειλε την «αναποφασιστικότητα» και την «αδυναμία» του ΝΑΤΟ - «Δεν βλέπουμε ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία στο άμεσο μέλλον» είπε ο Λευκός Οίκος

zelensky
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφτασε στο Βίλνιους για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το αεροπλάνο του «προσγειώθηκε», είπε ο εκπρόσωπός του Ουκρανού προέδρο, ο Σεργκίι Νικοφόροφ.

Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι κατήγγειλε την «αναποφασιστικότητα» και την «αδυναμία» του ΝΑΤΟ, του οποίου ο δισταγμός για την ένταξη της Ουκρανίας ενθαρρύνει, σύμφωνα με τον ίδιο, την ρωσική «τρομοκρατία» εναντίον της χώρας του.

«Δεν βλέπουμε ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία στο «άμεσο μέλλον», λέει ο Λευκός Οίκος

Η Ουκρανία έχει ακόμη κάποιες απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρώσει για να μπορέσει, ενδεχομένως, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, απαντώντας έτσι σε σχόλια που έκανε προηγουμένως ο Ζελένσκι, ο οποίος επέκρινε τους ηγέτες των κρατών-μελών της Συμμαχίας σχετικά με τη στάση που κρατούν στο θέμα αυτό.

Κλείσιμο
«Πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο μέλλον της Ουκρανίας. Εξάλλου, αυτό είναι κάτι που η Συμμαχία συμφώνησε ήδη από το 2008», δήλωσε ο Κίρμπι στο CNN. «Τώρα υπάρχουν κάποιες μεταρρυθμίσεις - η χρηστή διακυβέρνηση, το κράτος δικαίου και πολιτικές μεταρρυθμίσεις - πάνω στις οποίες πρέπει να εργαστεί η Ουκρανία και καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να εργαστείς πάνω σε κάποιες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο. Έτσι, η ένταξη στο ΝΑΤΟ στο άμεσο μέλλον δεν είναι πιθανή, διότι αυτό θα έθετε το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Παρ' όλα αυτά, ο Κίρμπι αναγνώρισε την απογοήτευση του Ζελένσκι, ο οποίος έκανε μέσω Twitter «καυστική» κριτική στις «συντηρητικές» συζητήσεις των συμμάχων για την πιθανή πορεία της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας στη Λιθουανία.

«Η αβεβαιότητα είναι αδυναμία» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να λέει πως «ναι, υπάρχουν απογοητεύσεις, υπάρχουν επιθυμίες να τελειώσει αυτός ο πόλεμος γρήγορα, όλα αυτά τα καταλαβαίνουμε. Φυσικά, μοιραζόμαστε πολλές από αυτές τις ανησυχίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο οικονομικό νομοσχέδιο: Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο το Market Pass, οριζόντια αύξηση €70 στους δημοσίους υπαλλήλους

Άγιος Παντελεήμονας: Δύο μοιραίες μαχαιριές στον λαιμό η αιτία θανάτου της Κουβανής τρανς - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Μεσολόγγι: Νεκρά από ηλεκτροπληξία φλαμίνγκο στην Τουρλίδα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης