Σύνοδος ΝΑΤΟ: Δεν βλέπουμε ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία στο «άμεσο μέλλον», λέει ο Λευκός Οίκος
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι απάντησε στην κριτική που άσκησε ο Ζελένσκι στους Συμμάχους και τη στάση που κρατούν στο ενταξιακό της Ουκρανίας
Η Ουκρανία έχει ακόμη κάποιες απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρώσει για να μπορέσει, ενδεχομένως, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, απαντώντας έτσι σε σχόλια που έκανε προηγουμένως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επέκρινε τους ηγέτες των κρατών-μελώντης Συμμαχίας σχετικά με τη στάση που κρατούν στο θέμα αυτό.
«Πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο μέλλον της Ουκρανίας. Εξάλλου, αυτό είναι κάτι που η Συμμαχία συμφώνησε ήδη από το 2008», δήλωσε ο Κίρμπι στο CNN. «Τώρα υπάρχουν κάποιες μεταρρυθμίσεις - η χρηστή διακυβέρνηση, το κράτος δικαίου και πολιτικές μεταρρυθμίσεις - πάνω στις οποίες πρέπει να εργαστεί η Ουκρανία και καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να εργαστείς πάνω σε κάποιες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο. Έτσι, η ένταξη στο ΝΑΤΟ στο άμεσο μέλλον δεν είναι πιθανή, διότι αυτό θα έθετε το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctzduavexvc1)
Παρ' όλα αυτά, ο Κίρμπι αναγνώρισε την απογοήτευση του Ζελένσκι, ο οποίος έκανε μέσω Twitter «καυστική» κριτική στις «συντηρητικές» συζητήσεις των συμμάχων για την πιθανή πορεία της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας στη Λιθουανία.
«Η αβεβαιότητα είναι αδυναμία» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να λέει πως «ναι, υπάρχουν απογοητεύσεις, υπάρχουν επιθυμίες να τελειώσει αυτός ο πόλεμος γρήγορα, όλα αυτά τα καταλαβαίνουμε. Φυσικά, μοιραζόμαστε πολλές από αυτές τις ανησυχίες».
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.