Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: «Κλείδωσε» για αύριο η συνάντηση Μπάιντεν - Ζελένσκι

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: «Κλείδωσε» για αύριο η συνάντηση Μπάιντεν - Ζελένσκι

To NATO εκφράζει προβληματισμούς για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία και για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια

zelensky-biden
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να καθίσουν αύριο Τζο Μπάιντεν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Βίλνιους .

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, επιβεβαίωσε αξιωματούχος που έχει γνώση της συνάντησης, όπως αναφέρει το CNN. Η συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών, που επιβεβαίωσαν και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα «Independent», θα αποτελέσει ένδειξη ενότητας, καθώς η παρουσία του Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης των ηγετών του ΝΑΤΟ, μαζί με τη συζήτηση μιας μελλοντικής πορείας για την ένταξη της εμπόλεμης χώρας στη βορειοατλαντική συμμαχία, γεγονός που έχει προκαλέσει διαμάχη μεταξύ των ηγετών.

Σύμφωνα με το CNN, το ουκρανικό θα είναι το κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της συνόδου καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου επιδιώκει να κρατήσει ενωμένους τους συμμάχους τους προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία που δέχεται ρωσικούς βομβαρδισμούς από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Κλείσιμο
Η συμμαχία , ωστόσο, εκφράσει τον προβληματισμό της για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το ρωσικό σφυροκόπημα.

Χθες, πάντως, ο Τζο Μπάιντεν έκοψε τα... φτερά του Ζελένσκι αναφορικά με την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει ακόμη να κάνει η πατρίδα του για να ενταχθεί στη συμμαχία. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ομοφωνία στο ΝΑΤΟ σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να εντάξουμε την Ουκρανία στη συμμαχία», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο CNN.

Πάντως, παραμονή της συνόδου του NATO, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα γίνει μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας, συμπληρώνοντας πως αναμένει από το Βίλνιους τον «αλγόριθμο» γι' αυτό. «Δουλεύουμε ακόμη τις διατυπώσεις, τις ακριβείς εκφράσεις της επιβεβαίωσης, όμως ήδη αντιλαμβανόμαστε ... ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στη συμμαχία», υποστήριξε ο Ζελένσκι σε χθεσινό σε χθεσινό διάγγελμά του.


Ειδήσεις σήμερα:

ΝΑΤΟ: Η υπαναχώρηση Ερντογάν για τη Σουηδία με το βλέμμα στα F-16 - Γιατί το deal δεν ανησυχεί την Αθήνα

Μυστήριο με το κίνητρο της δολοφονίας της Κουβανής τρανς στον Άγιο Παντελεήμονα - Τη βρήκε η σπιτονοικοκυρά της

Χαμός στο Twitter από την αναβολή της συναυλίας της Άννας Βίσση στη Θεσσαλονίκη - «Ήρθα από το εξωτερικό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης