Γεβγκένι Πριγκόζιν: Βρήκαν φωτογραφίες του αρχηγού της Wagner μεταμφιεσμένου με περούκες και γένια

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Βρήκαν φωτογραφίες του αρχηγού της Wagner μεταμφιεσμένου με περούκες και γένια

Το οπτικό υλικό βρέθηκε στην έφοδο που έκαναν στη βίλα του οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας - «Ο Πούτιν θέλει να τον δυσφημίσει», λένε οι Ουκρανοί

Prigozin_Metamfiesmenos_Exof
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας στο «παλάτι» του Γεγβγκένι Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη γιατί θέλει να τον δυσφημίσει. Η φιλοκρεμλινική εφημερίδα Izvestia έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο με ένοπλους αξιωματικούς να ερευνούν το μέγαρο του Πριγκόζιν, την ώρα που ο αρχηγός της Wagner ήταν εξόριστος στη Λευκορωσία.

Οι εικόνες από την έφοδο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μια μεγάλη ντουλάπα που περιείχε πολλές και διαφορετικές περούκες χρώματος και στιλ.

Peroukes_New
Στο σπίτι του Πριγκόζιν βρέθηκαν αρκετές περούκες


Κλείσιμο
Μια σειρά από φωτογραφίες, που δείχνουν τον Πρικόζιν να φοράει τις περούκες ως μέρος διαφόρων μεταμφιέσεων διέρρευσαν σε υποστηριζόμενα από το κράτος ρωσικά κανάλια στο Telegram.

Κάποιες από τις μεταμφιέσεις είναι γελοίες και μπορεί να έχουν παραποιηθεί σε μια προσπάθεια να δυσφημιστεί περαιτέρω ο Πριγκόζιν.



Υποστηρικτές του Πριγκόζιν λένε ότι η διαρροή των φωτογραφιών μπορεί να παραβιάζει τους αυστηρούς νόμους περί εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, τονίζοντας ότι ενεργούσε ως κρατικός πράκτορας, δεδομένων των δεσμών της Wagner με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, την GRU.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο αποκάλυψε σήμερα ότι ο Πριγκόζιν επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη - αν και η τοποθεσία που βρίσκεται παραμένει άγνωστη. Πολλοί από τους μαχητές του έχουν εγκατασταθεί σε στρατόπεδα στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Πάντως δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο δισεκατομμυριούχος Πριγκόζιν είχε χρησιμοποιήσει τις μεταμφιέσεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς προωθούσε τα συμφέροντα του Πούτιν και ανέπτυσσε δυνάμεις της Wagner.

Μια μεταμφίεση τον εμφανίζει ως υπάλληλο του υπουργείου Άμυνας στο Σουδάν, ενώ σε μια άλλη εμφανίζεται μεταμφιεσμένος ως βοηθός διπλωμάτη από το Άμπου Ντάμπι. Άλλες μεταμφιέσεις τον εμφανίζουν να παριστάνει διάφορους στρατιωτικούς από τη Λιβύη.

Το κανάλι Telegram Trinadtsatiy δήλωσε: «Η ραχοκοκαλιά της PMC της Wagner αποτελείται από ανθρώπους της GRU και δεν είναι ηλίθιοι. Τέτοιες μεταμφιέσεις χρειάζονται είναι απαραίτητες σε γειτονικές χώρες και στην πραγματικότητα αποτελούν επιχειρησιακές πληροφορίες».

Ο Ουκρανός αξιωματούχος Άντον Γερασένκο δήλωσε: «Δεν πρόκειται για πλάνα από κάστινγκ για ρόλο σε φτηνή κωμωδία, αλλά για selfie του Πριγκόζιν. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας. Στις περισσότερες από τις φωτογραφίες, ο χθεσινός "Ήρωας της Ρωσίας" εμφανίζεται με λιβυκή στολή με λιβυκές επωμίδες και στοιχεία συνωμοσίας. Ο σκοπός της διαρροής ήταν να δυσφημιστεί ο Prigozhin ο οποίος σκότωνε με βαριοπούλα τους ενοχλητικούς, ενέκρινε τα βασανιστήρια και τη βία στο μέτωπο, αλλά απέτυχε με την ανταρσία του στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της ένοπλης εξέγερσης με στόχο την ανατροπή του υπουργού Άμυνας του Πούτιν Σεργκέι Σόιγκου».

Στα άδυτα του «παλατιού» του αρχηγού της Wagner
Έφοδο στο παλάτι του επικεφαλής του ομίλου της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν  στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποίησαν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η FSΒ βρήκε όπλα, πυρομαχικά, ράβδους χρυσού, έναν βαλσαμωμένο αλιγάτορα και ένα ντουλάπι γεμάτο περούκες στην πολυτελή κατοικία που ο Πριγκόζιν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άρον άρον μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο μήνα.
prigozhin-Peroukes
Στο σπίτι του Πριγκόζιν βρέθηκαν αρκετές περούκες
Η φιλοκρεμλινική εφημερίδα Izvestia δημοσίευσε χθες εικόνες και βίντεο από την έφοδο, κατά την οποία βρέθηκαν επίσης πλαστά διαβατήρια και μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τα κομμένα κεφάλια των εχθρών του Πριγκόζιν.
rigozhin-opla
Όπλα και πυρομαχικά που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής των ρωσικών αρχών ασφαλείας

Σε άλλα σημεία της πολυτελούς κατοικίας, υπήρχε ένα πιάνο, καθώς και χώρος σπα και σάουνας και μια ιδιωτική εσωτερική πισίνα.
prigozhin_pisina
Το σπίτι του Πριγκόζιν διαθέτει και μια πισίνα
Μια υπερμεγέθης βαριοπούλα με την επιγραφή «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις» βρέθηκε στην αίθουσα του μπιλιάρδου.
prigozhin-variopoula
Μια γιγαντιαία βαριοπούλα με την επιγραφή «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις» δεσπόζει σε κεντρικό σημείο της βίλας
Στη βίλα υπήρχε επίσης ένα δωμάτιο προσευχής, το οποίο ήταν διακοσμημένο με πολλές θρησκευτικές εικόνες από τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία.
prigozhin-gold
Στην πολυτελή κατοικία του Πριγκόζιν εκτός από μετρητά βρέθηκαν και ράβδοι χρυσού
Βρέθηκαν επίσης τεράστια ποσά μετρητών σε διάφορα νομίσματα καθώς και μια στρατιωτική στολή γεμάτη με περίπου δύο ντουζίνες μετάλλια.



prigozhin-piano
Κάτω από τη στριφογυριστή σκάλα δεσπόζει ένα πιάνο


Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο μεσολάβησε για τη συμφωνία που προέβλεπε ο Πριγκόζιν να εγκαταλείψει τη Ρωσία. Μεγάλος αριθμός μαχητών της Wagner απορροφήθηκε από τον ρωσικό στρατό στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον τερματισμό της κρίσης.
prigozhin-home
Στο σπίτι έγινε έφοδος των ρωσικών αρχών μετά την εξορία του Πριγκόζιν στη Λευκορωσία
Ο Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί από τότε που έφτασε στη Λευκορωσία, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί γιατί ξεκίνησε την «πορεία του για τη δικαιοσύνη». «Ξεκινήσαμε την πορεία μας εξαιτίας μιας αδικίας», δήλωσε.

Εξηγώντας γιατί η προέλαση σταμάτησε, ο Πριγκόζιν είπε ότι δεν ήθελε να χυθεί ρωσικό αίμα - και επέμεινε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Πρόσθεσε: «Δείξαμε το επίπεδο οργάνωσης που πρέπει να πληροί ένας στρατός».
prigozhin-wagner
Ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν
Περιγράφοντας τη στιγμή που αποφάσισε να διατάξει τα μαχητικά του να σταματήσουν την προέλασή τους προς τη Μόσχα, ο Πριγκόζιν είπε: «Θεωρήσαμε ότι η επίδειξη αυτού που επρόκειτο να κάνουμε ήταν αρκετή. Και η απόφασή μας να γυρίσουμε πίσω επηρεάστηκε από δύο πιο σημαντικούς παράγοντες».
putin-prigozhin
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν στη Μόσχα τον Νοέμβριο του 2011


«Ο πρώτος παράγοντας ήταν ότι δεν θέλαμε να χυθεί ρωσικό αίμα», συνέχισε ο Πριγκόζιν.

«Ο δεύτερος παράγοντας ήταν ότι πηγαίναμε για να διαδηλώσουμε και όχι για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της χώρας».

Η μεγάλη ευκαιρία των ΗΠΑ
Στο μεταξύ, πρώην διευθυντής της CIA δήλωσε ότι ο «εμφύλιος Πριγκόζιν – Μόσχας» έδωσε στις ΗΠΑ μια ευκαιρία να στρατολογήσουν κατασκόπους στη Ρωσία. Ο Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι η αποτυχημένη ανταρσία ήταν μια πρόκληση για το ρωσικό κράτος που έδειξε τη διαβρωτική επίδραση του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο Burns είπε ότι η δυσαρέσκεια για τον πόλεμο δημιουργεί μια σπάνια ευκαιρία για τη στρατολόγηση κατασκόπων, την οποία εκμεταλλεύεται η CIA.

Ειδήσεις σήμερα:

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

«Όλοι ήταν σε υστερία, σούπερ ήρωας ο πιλότος» - Οι δραματικές στιγμές στην πτήση από Θεσσαλονίκη - Βαρκελώνη


Στα άδυτα του «παλατιού» του Πριγκόζιν: Περούκες, όπλα και ράβδοι χρυσού - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης