Έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Ρουμανία - Δείτε βίντεο

Έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Ρουμανία - Δείτε βίντεο

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά - Δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες για τραυματίες εργαζόμενους

romania_ekrixi2
Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σε διυλιστήριο πετρελαίου της εταιρείας Petromidia, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία της Κοστάντζας στη Ρουμανία.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με το Reuters υπήρξαν αναφορές για τραυματίες εργαζόμενους, που δεν επιβεβαιώθηκαν από την τοπική πυροσβεστική. Ίδιες πηγές θέλουν μονό δύο πυροσβέστες να φέρουν μικροτραύματα. 



Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 70 πυροσβέστες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί θύματα. «Έχουμε πληροφορίες ότι υπήρχαν τρεις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υδρογονοπυρόλυσης, οι οποίοι, ευτυχώς, φαίνεται ότι απομακρύνθηκαν όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Αυτή τη στιγμή επεμβαίνουμε με εννέα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπάρχουν και πολλά ασθενοφόρα. Επιπλέον, διατάχθηκαν πρόσθετα μέτρα για να έρθουν σε βοήθεια άλλα εννέα ειδικά πυροσβεστικά οχήματα από το Βουκουρέστι και άλλες περιοχές» σημείωσε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Κοστάντζας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν γρήγορα για την κατάσβεση της φωτιάς και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων τόσο στο διυλιστήριο όσο και στο περιβάλλον. Το θετικό, σύμφωνα με τις αρχές, είναι πως ο άερας κατευθύνει τον καπνό προς τη Μαύρη Θάλασσα και, κατά συνέπεια, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.



Η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν οι παράγοντες που οδήγησαν στην έκρηξη.



Οι αρχές διαβεβαίωσαν το κοινό ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος. Οι διαδικασίες εκκένωσης, εάν κριθεί απαραίτητο, θα εφαρμοστούν άμεσα για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τα «χτυπήματα» από την περιοχή ερευνών - Η τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του Titan

Βίντεο: «Ήταν μια μυρωδιά...» - Εθελόντρια περιγράφει πώς βρήκε το άψυχο κορμί της Αναστάζια


Άγιος Νικόλαος: Πατέρας και γιος έστησαν ενέδρα σε άνδρα και τον ξυλοκόπησαν στη μέση του δρόμου!

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης