Έτοιμη η έκθεση της επιτροπή για το Partygate του Μπόρις Τζόνσον

Έτοιμη η έκθεση της επιτροπή για το Partygate του Μπόρις Τζόνσον

Η Ντάουνινγκ Στριτ θέλει να κλείσει το ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και 18 μήνες

boris_johnson
Στα τελικά της στάδια μπαίνει η διερεύνηση του Partygate, της υπόθεσης των πάρτι στο πρωθυπουργικό γραφείο επί Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια των lockdown, καθώς η επιτροπή του βρετανικού Κοινοβουλίου που ερεύνησε το ζήτημα είναι έτοιμη να υπογράψει την έκθεσή της.

H πολυαναμενόμενη έκθεση, όπως σημειώνει ο Guardian, θα διαπιστώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε το κοινοβούλιο σχετικά με τα πάρτι.

Επτά βουλευτές της διακομματικής ομάδας, η οποία έχει την πλειοψηφία από τους Τόρις αλλά πρόεδρο από τους Εργατικούς, πραγματοποίησαν πολλές συνεδριάσεις την Τρίτη και ενέκριναν την έκθεση χθες το απόγευμα.

Ο Τζόνσον δεν μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα από το κοινοβούλιο -μια τιμωρία που ήταν πιθανό να αντιμετωπίσει- επειδή ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι παραιτήθηκε. Επίσημα, αποχώρησε από το κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η επιτροπή προνομίων που ερεύνησε την υπόθεση επιθυμεί να διασφαλίσει ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος. Είναι πιθανό να συστήσει να του απαγορευτεί να του δοθεί το πάσο που προσφέρεται στους περισσότερους πρώην βουλευτές και παρέχει προνομιακή πρόσβαση στο Ουεστμίνστερ.

Η απόφαση για αυτό θα εξαρτηθεί από τον πρόεδρο των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ. Υπάρχει πάντως προηγούμενο: ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων έκανε την ίδια σύσταση για τον Τζον Μπέρκοου στην έκθεσή της σχετικά με τον εκφοβισμό του που δημοσιεύθηκε αφού παραιτήθηκε από βουλευτής.

Στόχος της επιτροπής είναι η έκθεση να δημοσιευτεί το πρωί της Πέμπτης

Η ψηφοφορία επί της έκθεσης είναι πιθανό να διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Η Ντάουνινγκ Στριτ ελπίζει εξάλλου να τελειώσει με το θέμα το συντομότερο δυνατό, δεδομένου ότι η διαμάχη για το Partygate έχει τραβήξει 18 μήνες.


Ειδήσεις σήμερα:

Ναυάγιο στην Πύλο: «Σταμάτησε η μηχανή του και μέσα σε δευτερόλεπτα βούλιαξε» - Η μαρτυρία των Λιμενικών

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Με χειροκροτήματα και στρατιωτικές τιμές τον αποχαιρέτησαν οι Ιταλοί - Δείτε βίντεο

Νάνα Μούσχουρη: Ο γνωστός Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντεμπενεντέτι πίσω από τον ψεύτικο θάνατο της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης