Νάνα Μούσχουρη: Ο γνωστός Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντεμπενεντέτι πίσω από τον ψεύτικο θάνατο της

Νάνα Μούσχουρη: Ο γνωστός Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντεμπενεντέτι πίσω από τον ψεύτικο θάνατο της

Πού βρισκόταν η διάσημη ερμηνεύτρια όταν δημοσιοποιήθηκε η ψευδής είδηση - Ποιοι άλλοι έχουν πέσει θύματα του Ιταλού δημοσιογράφου

mousxouri-debenedetti-xr
O Ιταλός δημοσιογράφος Τομάσο Ντεμπενεντέτι, διεθνώς γνωστός για την διασπορά fake news, βρίσκεται πίσω από την διαρροή της μακάβριας είδησης πως έφυγε από τη ζωή η Νάνα Μούσχουρη. Περίπου μισή ώρα μετά το μακάβριο «τιτίβισμα», το οποίο αποδιδόταν στον υπηρεσιακό Υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Κουμεντάκη, ο Ντεμπενεντέτι ανακοίνωσε πως ο ίδιος δημιούργησε το ψεύτικο αυτό προφίλ.



Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα όταν σε λογαριασμό του Twitter που έφερε το όνομα και τη φωτογραφία του Γιώργου Κουμεντάκη αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Πέθανε η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια Νανά Μούσχουρη».

Κλείσιμο

Αμέσως σήμανε συναγερμός, τα τηλέφωνα των συνεργατών της σπουδαίας ερμηνεύτριας στην Ελλάδα χτυπούσαν ασταμάτητα με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Η λήξη του συναγερμού ήρθε από την άμεση δήλωση του εμβρόντητου Γιώργου Κουμεντάκη στο protothema.gr πως δεν έχει social media και πως το προφίλ που εμφανίζεται στο Twitter με το όνομά του είναι ψεύτικο.

Στις 4.20 ο δημοσιογράφος Τομάσο Ντεμπενεντέτ επιβεβαίωσε, επίσης μέσω Twitter, πως εκείνος είναι υπεύθυνος για την δημιουργία του ψεύτικου προφίλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η Νάνα Μούσχουρη δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό καθώς την ώρα εκείνη, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, βρισκόταν στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της τιμητικής πλακέτας έξω από το σπίτι του διάσημου ηθοποιού και στενού της φίλου Ζαν Κλοντ Μπριαλί, στο Παρίσι.

Mousxouri_-_Parisi
Η Νάνα Μούσχουρη στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της τιμητικής πλακέτας έξω από το σπίτι του διάσημου ηθοποιού Ζαν Κλοντ Μπριαλί, στο Παρίσι



Τα άλλα «θύματα» του δημοσιογράφου - φαρσέρ

Είναι η πολλοστή φορά που που ο Ιταλός δημοσιογράφος διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, υπό μορφή φάρσας, σχετικά με διάσημα πρόσωπα. Την ίδια ακριβώς τακτική με το σημερινό του «χτύπημα» είχε ακολουθήσει και το 2018, γράφοντας πως πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς σε ψεύτικο λογαριασμό ο οποίος φερόταν να ανήκει στην τότε Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Τότε μάλιστα, η ψευδής είδηση είχε αναπαραχθεί από διάφορα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλώντας την οργή του σκηνοθέτη.

«Θύματα» του κακόγουστου χιούμορ του έχουν πέσει επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης (2021), οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (2019) και Χρήστος Σαρτζετάκης (2020), ο Σέρβος στρατηγός και καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντιτς (2020) κ.α.

ιδήσεις σήμερα:

Αλαφούζος: Το παροπλισμένο όχημα ήταν του 2010 και δεν το χρησιμοποιούσα - Ενορχηστρώνουν συκοφαντικά δημοσιεύματα

Μήνυμα Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν θέλουμε εντάσεις... αλλά σταματήστε τώρα τους εξοπλισμούς

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Πύλο: Μυστήριο με την ξαφνική βύθιση, 59 νεκροί και 104 διασωθέντες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης