Βρετανία: Καρέ-καρέ το «επαναστατικό» παραλήρημα νεοναζιστικής ομάδας για τρομοκρατικές επιθέσεις (βίντεο)

Βρετανία: Καρέ-καρέ το «επαναστατικό» παραλήρημα νεοναζιστικής ομάδας για τρομοκρατικές επιθέσεις (βίντεο)

Αποκλειστικές εικόνες από τη μυστική συγκέντρωση δημοσιεύει η Daily Mail - Σχεδιάζουν επιθέσεις «μοναχικών λύκων» και την κατασκευή για βόμβες

neo-nazi
Τα σχέδια και τις επιδιώξεις μιας νεοναζιστικής ομάδας στη Βρετανία, γνωστή ως Νέα Βρετανική Ένωση (NBU), έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, καταγράφοντας καρέ-καρέ τη μυστική συγκέντρωση που είχαν πραγματοποιήσει τα μέλη αυτής την περασμένη εβδομάδα, για τον σχεδιασμό, οργάνωση και προγραμματισμό τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της μυστικής συνάντησης στην οποία διείσδυσε ένας δημοσιογράφος, ο αναπληρωτής ηγέτης της NBU Κλιβ Τζόουνς μίλησε στην ομάδα των φανατικών μελών της NBU -που ήταν ντυμένοι με μαύρες μπλούζες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που φορούσαν ναζιστική στολή- και συζήτησε για την παροχή στα μέλη ενός οδηγού κατασκευής για βόμβες, αν και είναι αυτονόητο ότι η διανομή τέτοιου υλικού απαγορεύεται.



Ο δημοσιογράφος βιντεοσκόπησε τον ηγέτη της νεοναζιστικής ομάδας να εκφωνεί ομιλίες γεμάτες μίσος, ενώ ορισμένα μέλη εθεάθησαν να χαιρετούν όπως ο Χίτλερ και να ποζάρουν με όπλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κλιβ Τζόουνς εξήγησε λεπτομερώς τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα μέλη της νεοναζιστικής ομάδας για να πραγματοποιήσουν τις τρομοκρατικές «εξορμήσεις» τους ως «μοναχικοί λύκοι».

Σημειώνεται πως η NBU προωθεί το μοτίβο του ότι η Βρετανία κατακλύζεται από Ασιάτες και Μουσουλμάνους, οι οποίοι εγείρουν το μίσος τους και για αυτό θεωρούν οτι θα έπρεπε να «εξαλειφθούν». Η ομάδα προωθεί έναν ανυπόστατο φόβο για τους ξένους και ότι μεγάλες εκτάσεις γης που έχουν καταληφθεί από αυτούς πρέπει να διεκδικηθούν με τη βία.

nazi-a


Η εν λόγω ομάδα έχει δημιουργήσει δεσμούς με ένοπλες ακροδεξιές πολιτοφυλακές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ταυτόχρονα, η NBU, η οποία όπως ισχυρίζεται έχει προσηλυτίσει χιλιάδες μέλη, διαθέτει ναζιστικά διακριτικά στον διαδικτυακό της ιστότοπο μέσω του οποίου μάλιστα «διαφημίζει» τις ακραίες απόψεις της και προσεγγίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους με παρόμοιες απόψεις για τη ζωή και τον κόσμο.

Κλείσιμο
Επιπλέον, άξιο αναφοράς είναι ότι τα μέλη της εξυμνούν τον Όσβαλντ Μόσλι, τον ηγέτη της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών τη δεκαετία του 1930, ενώ δεν μπορεί να παραλειφθεί οτι η NBU συνδέεται με ένοπλες ακροδεξιές ομάδες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συμμετείχαν στη βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021, γεγονός που δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία.

nazi-b


Ο επικεφαλής της συνάντησης της NBU Κλιβ Τζόουνς, είναι ένας συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο πιο παραγωγικός δότης σπέρματος στον κόσμο, έχοντας γίνει πατέρας πάνω από 140 παιδιών. Ο Τζόουνς, ο οποίος στο παρελθόν είχε παρουσιαστεί ως ακροδεξιός εξτρεμιστής σε τηλεοπτική εκπομπή, επιμένει ότι θέλει να βοηθήσει τις γυναίκες, ενώ επικρατεί κυρίως η απόψη ότι πρόθεσή του είναι να ενισχύσει τον λευκό πληθυσμό.

Στους παρευρισκόμενους στη συνάντηση υπήρξαν κι ένας πατέρας με τον 16χρονο γιο του, ο οποίος είχε αποβληθεί από το σχολείο επειδή έκανε ρατσιστικά σχόλια στο Διαδίκτυο. Άλλοι συμμετέχοντες ήταν μέλη ακροδεξιών ομάδων όπως η Highland Division. Η NBU σχεδίαζε να δημιουργήσει μια στρατιωτικού τύπου δύναμη με την ονομασία «Blackshirt Security», αλλά προέκυψαν εμπόδια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

nazi-c


Ο Τζόουνς μίλησε ανοιχτά κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκφράζοντας την προθυμία του για μια εξέγερση στο πλαίσιο της οποίας βρήκε πάτημα για να μιλήσει για δράσεις «μοναχικών λύκων». Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι είχε συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες στο παρελθόν, λέγοντας: «Αυτό θα έκανα εγώ. Ε, λοιπόν, το έκανα».

Το μέλος της NBU εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη ακροδεξιών ομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των απαγορεύσεων, εκφράζοντας την έκπληξη-απορία του για το γεγονός ότι η ίδια η NBU δεν είχε απαγορευτεί. Αποκάλυψε επίσης προηγούμενες διασυνδέσεις με μέλος της απαγορευμένης οργάνωσης Sonnenkrieg Division, γνωστή για την προώθηση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του πρίγκιπα Χάρι, και ανέφερε διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες με έδρα τις ΗΠΑ, όπως το National Justice Party, η Blood Tribe και το Aryan Freedom Network.

Συνολικά, η αποκάλυψη των συζητήσεων και των δραστηριοτήτων της NBU αναδεικνύει την αυξανόμενη απειλή του ακροδεξιού εξτρεμισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την πρόθεση της ομάδας να πραγματοποιήσει δράσεις «μοναχικού λύκο»υ.

Ειδήσεις σήμερα

Δημοσκόπηση Marc για το ΘΕΜΑ: Επτά κόμματα στη Βουλή - Το 43,2% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν - Ο Φιντάν στο ΥΠΕΞ και ο Γιασάρ Γκιουλέρ στο υπουργείο Άμυνας

Εγκατάλειψη βρέφους στην Ξάνθη: «Δεν είχα γάλα να το ταΐσω» υποστήριξε η 27χρονη μητέρα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης