Δημοσκόπηση Marc για το ΘΕΜΑ: Επτά κόμματα στη Βουλή - Το 43,2% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ

Δημοσκόπηση Marc για το ΘΕΜΑ: Επτά κόμματα στη Βουλή - Το 43,2% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ

Οι μισοί Ελληνες δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών, το 40% συμφωνεί με τις απόψεις Μητσοτάκη, το 17,3% με τον Τσίπρα, το 7,4% με τον Ανδρουλάκη και το 6,1% με τον Κουτσούμπα

dimoskopisi-ginaika-mak
Οριακές μεν, πλην όμως αξιοσημείωτες μεταβολές στις προτιμήσεις των πολιτών που επιβεβαιώνουν τη σαφή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο διαμορφούμενο νέο πολιτικό σκηνικό, καθώς και την προοπτική αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία μέσα σε περιβάλλον επτακομματικής σύνθεσης της επόμενης Βουλής, καταγράφονται στο εκλογικό σώμα τρεις εβδομάδες πριν από τη νέα λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Ιουνίου.

Αν και ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δηλώνει ότι αισθάνθηκε ένας στους δύο ψηφοφόρους, η μεγάλη πλειοψηφία είναι έτοιμη να εκφράσει την ίδια προτίμηση και στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, όπως προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc σε ένα πολύ μεγάλο δείγμα 3.008 ατόμων που απάντησαν στα ερωτήματα των ερευνητών της.
Screenshot_102

Με βάση τα ευρήματα της μέτρησης, η σειρά κατάταξης των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων, δηλαδή της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, παραμένει αμετάβλητη και μάλιστα με τις ίδιες πάνω-κάτω αποστάσεις που είχαν μεταξύ τους και στις πρόσφατες κάλπες. Στην ουρά της κατάταξης, αντιθέτως, παρατηρούνται άξιες λόγου ανακατατάξεις, καθώς η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που βρίσκει μεγαλύτερη απήχηση στις νεότερες γενιές ψηφοφόρων, δεν περνά απλώς το κατώφλι της Βουλής, αλλά υπερσκελίζει την Ελληνική Λύση και πλασάρεται στην πέμπτη θέση. Ενώ την ίδια ώρα φαίνεται να εξασφαλίζει το έβδομο εισιτήριο για την επόμενη Βουλή και ο νεοπαγής σχηματισμός Νίκη του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού.
Screenshot_103
Κλείσιμο

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Marc στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί

Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ με τη δολοφονία 68χρονης στην Καβάλα: «Δεν είχε διαφορές με κανέναν, δεν ξέρουμε ποιος την σκότωσε», λέει ο ανιψιός της

Το τουρκικό προξενείο «ελέγχει» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει η ΝΔ

Τι αλλάζει σε οικονομία και εξωτερική πολιτική ο Ερντογάν - Η σύνθεση του υπουργικού της Τουρκίας

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης