Ουκρανία: Ένα παιδί μεταξύ των νεκρών από τη ρωσική επιδρομή στο Κίεβο

Ουκρανία: Ένα παιδί μεταξύ των νεκρών από τη ρωσική επιδρομή στο Κίεβο

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέστρεψε τους δέκα ρωσικούς πύραυλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πρωτεύουσας, αλλά συντρίμμια τους έπεσαν κοντά σε παιδιατρική κλινική στη συνοικία Ντεσνιάνσκι

ukraine_aniversary_in__2_
Η Ρωσία εξαπέλυσε μία ακόμη αεροπορική επιδρομή εναντίον του Κιέβου σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε τους δέκα ρωσικούς πύραυλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πρωτεύουσας, αλλά συντρίμμια τους, τα οποία έπεσαν κοντά σε παιδιατρική κλινική στη συνοικία Ντεσνιάνσκι, προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 16 άλλων.



Όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο, οι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν σε καταφύγιο, το οποίο όμως ήταν κλειστό, παρά το γεγονός ότι είχε σημάνει συναγερμός.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κίεβο, δύο γυναίκες και ένα κορίτσι 9 ετών, που προσπαθούσαν να εισέλθουν σε κλειστό καταφύγιο. Ένα καταφύγιο κλειστό σε καιρό πολέμου: δεν πρόκειται απλώς για αδιαφορία, αλλά για έγκλημα», κατήγγειλε.

Ο σύζυγος ενός από τα θύματα, ο Γιάροσλαβ Ριαμπτσούκ, εξήγησε ότι συνήθως το υπόγειο αυτό καταφύγιο είναι ανοικτό, αλλά όχι αυτή τη φορά. Σημείωσε ότι προσπαθούσαν να βρουν τον φύλακα της κλινικής που βρίσκεται δίπλα στο καταφύγιο, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου υπήρχε πολύ αίμα, παιδιά, γυναίκες ξαπλωμένες εκεί, φωνές, σκόνη», διηγήθηκε. «Έχω παιδιά που δεν έχουν πια μητέρα», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου, που ανακοίνωσε ότι καταστράφηκαν εν πτήσει και οι δέκα βαλλιστικοί πύραυλοι και οι πύραυλοι κρουζ που εκτόξευσε η Ρωσία, εξέφρασε τη λύπη της «που η πτώση συντριμμιών προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών και καταστροφές».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης γιαγιάς και εγγονής στην Κηφισίας

Νέα πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα το Μάιο - Υποχώρησε στο 4,1%

Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο - Μεγαλύτερη η ευθύνη μας μετά τη νίκη του Μαΐου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης