Iσπανία: Κλήθηκαν να πληρώσουν €45 σε πτήση της Ryanair επειδή είχαν στις αποσκευές τους... παραδοσιακά ισπανικά γλυκά

Iσπανία: Κλήθηκαν να πληρώσουν €45 σε πτήση της Ryanair επειδή είχαν στις αποσκευές τους... παραδοσιακά ισπανικά γλυκά

Αναστάτωση με δύο επιβάτες στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα που έφεραν στις αποσκευές τους τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά ensaïmada

ensaimadas
Δύο επιβάτες πτήσης της Ryanair αποφάσισαν να αγοράσουν ένα παραδοσιακό γλυκό, το «ensaïmada», από το αεροδρόμιο Πάλμα ντε Μαγιόρκα, που βρίσκεται στις Βαλεαρίδες Νήσους, πριν την επιβίβασή τους.

Τα γλυκά τα μετέφεραν μαζί με την χειραποσκευή τους, ωστόσο η αεροπορική εταιρεία τους ζήτησε να καταβάλουν το ποσό των 45 ευρώ έκαστος προτού ανέβουν στο αεροπλάνο.

Το επιχείρημα της εταιρείας ήταν ότι, μεταφέροντας το γλυκό, υπερβαίνουν το όριο των χειραποσκευών.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι αρχές των Βαλεαρίδων Νήσων συγκάλεσαν επείγουσα σύσκεψη με τις αερογραμμές Ryanair αλλά και την τοπική ένωση ζαχαροπλαστών, αφού η αεροπορική εταιρεία προσπάθησε να χρεώσει τους επιβάτες για τα νοστιμότατα παραδοσιακά γλυκά.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τελικά οι δύο επιβάτες άφησαν τα γλυκά προτού επιβιβαστούν στην πτήση της Ryanair, αρνούμενοι να πληρώσουν το ποσό που τους ζητήθηκε.

Ο Ιάγκο Νεγκερουέλα, υπουργός Τουρισμού των Βαλεαρίδων, εξήρε την σημασία της έκτακτης σύσκεψης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τα τοπικά προϊόντα και να αποφύγουμε κάθε είδους διάκριση. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα και ότι το ζήτημα θα επιλυθεί σύντομα.

Από την πλευρά του, ο Πεπ Μαγκράνερ, πρόεδρος της ένωσης ζαχαροπλαστών των Βαλεαρίδων Νήσων, επεσήμανε ότι οι επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί τους στο αεροπλάνο τα παραδοσιακά γλυκά ensaïmadas, τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί από το κατάστημα αφορολόγητων ειδών του αεροδρομίου και ότι αυτό που συνέβη, δημιουργεί διακρίσεις σε βάρος άλλων προμηθευτών.

«Όλες οι άλλες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στους επιβάτες να μεταφέρουν δύο ensaïmadas στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Πεπ Mαγκράνερ. «Το πρόβλημα είναι μόνο με τη Ryanair, αλλά μιλάμε για πολλές πτήσεις, ειδικά προς την ηπειρωτική Ισπανία, έναν προορισμό με μεγάλη ζήτηση γι΄αυτά τα εδέσματα», πρόσθεσε.

Τα ensaïmadas είναι ψωμάκια με ημίγλυκη γεύση και αφράτη υφή. Τα φτιάχνουν στη Μαγιόρκα, τη μεγαλύτερη από τις Βαλεαρίδες Νήσους, στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής Ισπανίας. Η συνταγή διαδόθηκε από τους Ισπανούς στη Λατινική Αμερική και στις Φιλιππίνες, όπου με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες παραλλαγές με βάση τα τοπικά προϊόντα είναι σχεδόν ίδια με τα ισπανικά. Καθώς δεν είναι πολύ γλυκά, τα ensaïmadas τρώγονται κάθε στιγμή της ημέρας, είναι ωστόσο ιδανικά για πρόγευμα αλλά και για σνακ στο σχολείο ή στο γραφείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Πώς βάφτηκε γαλάζια η Κρήτη - Η περιοδεία Μητσοτάκη και οι στόχοι για τη νέα κάλπη

Πύργος: «Πήγα να της φτιάξω γάλα και μέχρι να γυρίσω είχε εξαφανιστεί» λέει η μητέρα του δίχρονου που βρέθηκε νεκρό

Θεσσαλονίκη: Θετικά μηνύματα για την υγεία της εθελόντριας ερπετολόγου - Πώς σώθηκε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης