Χειμάρρα: Έως τα μεσάνυχτα δεν είχε ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων

Χειμάρρα: Έως τα μεσάνυχτα δεν είχε ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων

«Ασυνήθιστη» χαρακτήρισαν την εκλογική διαδικασία στην πόλη, λόγω προφυλάκισης του υποψήφιου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη

Collage_Maker-15-May-2023-01-45-AM-3700
Με προφυλακισμένο τον ομογενή υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, εξαιτίας των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης Ράμα με την «στημένη» κατηγορία περί «εξαγοράς ψήφων», ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία στα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 7.800 περίπου εγγεγραμμένοι, ποσοστό που κρίνεται ικανοποιητικό σε σχέση με προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Έως τα μεσάνυχτα δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία καταμέτρησης. Όπως μεταδίδει η ενημερωτική πύλη himara.gr οι κάλπες μεταφέρθηκαν από τα εκλογικά κέντρα και συγκεντρώθηκαν σε κτίριο κοντά στο δημοτικό γήπεδο της Χειμάρρας, όπου θα ξεκινήσει η καταμέτρηση. Μια διαδικασία ωστόσο, μετά τα όσα προηγήθηκαν με τη σύλληψη Μπελέρη, χρονοβόρα και αρκετά επίφοβη για παρατυπίες που στόχο θα έχουν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα στον δήμο Χειμάρρας Γκιόργκι Γκόρο. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, και με «στημένες» κατηγορίες η αλβανική κυβέρνησης επιχειρεί να εμποδίσει την εκλογή του ομογενή Φρέντη Μπελέρη στον δήμο Χειμάρρας, μια και τα συμφέροντα που διακυβεύονται -με τα παραθαλάσσια «φιλέτα» των ομογενών στην αλβανική … Ριβιέρα- είναι τεράστια και ο Ράμα επιδιώκει να συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο.

Την Κυριακή ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας κρίθηκε κρατούμενος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τιράνων, μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας. Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο στενός του συνεργάτης, Παντελής Κοκαβέσης, παρά τα προβλήματα υγείας.



Ειδήσεις σήμερα

Live οι εκλογές στην Τουρκία - «Προηγούμαστε» λέει ο Κιλιτσντάρογλου

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική Οδό - Σύγκρουση ΙΧ με μηχανή

Η μάχη στο Βαλτέτσι: Η πρώτη σημαντική νίκη της Επανάστασης του 1821 και ο ρόλος του Κολοκοτρώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης