Αλβανία: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης - Θα μεταχθεί στα Τίρανα

Αλβανία: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης - Θα μεταχθεί στα Τίρανα

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει, στη φυλακή γα τουλάχιστον 10 μέρες ακόμα - «Καθαρά πολιτική απόφαση, ειλημμένη από τον Έντι Ράμα» είπε ο δικηγόρος του

mpeleris-mak2
Στη φυλακή παραμένει για τουλάχιστον 10 μέρες ακόμα, ο Φρέντι Μπελέρης, όπως αποφάσισε το Δικαστήριο Αυλώνα, στο οποίο βρέθηκε σήμερα για να απολογηθεί, μετά τη χθεσινή σύλληψή του με την κατηγορία απόπειρας εξαγοράς ψήφων ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία.

Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο, μετά από διαδικασία μιας ώρας, απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, ενώ ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα μεταχθεί στις φυλακές των Τιράνων.

Έξω από το δικαστήριο, ο δικηγόρος του Μπελέρη τόνισε πως «δεν αποδείχτηκε καμία εξαγορά ψήφων, το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Πρόκειται για για καθαρά πολιτική απόφαση που μας θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Δεν αποδυναμώνει την εκλογική διαδικασία, αντίθετα την ενσχύει».

Fredi Beleri del para gjykatës, ambasadorja greke e pranishme në ambjentet e jashtme


Στο δικαστήριο βρέθηκε, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον Μπελέρη και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Στο μεταξύ, το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων με την καρδιά του. Τα αλβανικά μέσα αναφέρουν πως, πριν μεταφερθεί στο δικαστήριο, ιατρική βοήθεια ζήτησε και ο Μπελέρης, λόγω επιπλοκών με τον διαβήτη.


Στο πλευρό του πρώην υπουργός του Ράμα - Αποθεώθηκε η κόρη του

Κλείσιμο
Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κέντρο της Χειμάρρας, προγραμματισμένη για την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, απουσία του Μπελέρη που συνεχίζει να κρατείται αυθαίρετα από τις αλβανικές Αρχές.


Η μαζική παρουσία του κόσμου, μαρτυρά πως οι ομογενείς της πόλης συσπειρώθηκαν ακόμη περισσότερο γύρω από την υποψηφιότητα Μπελέρη, παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Το πλήθος δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει συνθήματα υπέρ της νίκης του Φρέντι Μπελέρη, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν στιγμή όταν η κόρη του ομογενή υποψήφιου Ερμιόνη, απευθύνθηκε στο πλήθος κλείνοντας την εκδήλωση. 

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cskxinkelox5)


Στην Χειμάρρα βρέθηκε και ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Παππάς, που δήλωσε την υποστήριξη και την συμπαράστασή του στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέργη,

Οι συνεργάτες και το επιτελείο του Φρέντι Μπελέρη, ζητούν από τους ομογενείς της Χειμάρρας να μην πτοηθούν από τις μεθοδεύσεις Ράμα και να προσέλθουν χωρίς φόβο και πάθος την Κυριακή στις κάλπες.

Momenti është tani!! Ju dua të gjithëve në krah!! Asnjë të mos mungoj në zgjedhjet e 14 Majit!! Të gjithë jemi NJË dhe...

Posted by Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris on Saturday, May 13, 2023

Πρώην υπουργός Ράμα: Aν ψήφιζα στην Χειμάρρα θα στήριζα Μπελέρη

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του πρώην στενού συνεργάτη του Έντι Ράμα και υπουργού Δικαιοσύνης (2015-2017) Ιλί Μανιάνι, για την παρακρατική σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Με σχόλιο του στα κοινωνικά δίκτυα ο ίδιος κατακρίνει δημόσια τις μεθοδεύσεις, αμφισβητώντας ευθέως πως η σύλληψη Μπελέρη έγινε επ' αυτοφώρω και υποστηρίζοντας πως ήταν προσχεδιασμένη από την κυβέρνηση Ράμα.

«Και συνελήφθη επ' αυτοφόρω, αλλά ήταν και ύποπτος!!! Αν πιάστηκε στα πράσα να δίνει χρήματα, σε ποιον τα έδωσε αυτά τα χρήματα;! Γιατί ο παραλήπτης των χρημάτων δεν συνελήφθη επ' αυτοφώρω; Πόσα χρήματα έδωσε; Πού είναι τα χρήματα ως υλικό τεκμήριο εγκληματικής πράξης; Αν έχουν δοθεί χρήματα, γιατί συνδέονται με τις ψήφους όταν δεν έχουν γίνει ακόμη;» διερωτάται ο κ.Μανιάνι, συνεχίζοντας σε καυστικό ύφος : «Για όνομα του Θεού μη μας λέτε ότι συλλάβατε τον άλλον επειδή υποσχέθηκε!!! Γιατί θα πρέπει να συλλάβετε πρώτα το "αφεντικό" για υποσχέσεις!!! Ωωωω Δικαστική Αστυνομία του Κράτους! Με ποια εντολή δικαιολογείτε την αστυνομική καταδίωξη του υποψηφίου;! Καμία αναφορά. Απλά καταχρηστική παρέμβαση. Επιστολές που λένε «εγώ σε βάζω μέσα τελεία και παύλα». Κοιτάξτε προσεκτικά τι καταστροφή αποτελούν οι επίσημες αυτές επιστολές με τις οποίες στερούν τις ελευθερίες των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα. Κανένα στοιχείο, καμία απόδειξη για να καταλάβεις την υποτιθέμενη σύλληψη επ' αυτοφόρω. Απλά εικασίες και υποδείξεις χωρίς νόημα». Και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγει λέγοντας πως εάν ψήφιζε στην Χειμάρρα, θα στήριζε την υποψηφιότητα Μπελέρη. «Επαναλαμβάνω, υποστηρίζεται ότι συνελήφθη επ' αυτοφώρω! Αλλά κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, ή τουλάχιστον αναφορά σε κάποιο γεγονός που έλαβε χώρα. Ποτέ! Αυτή είναι μια ακόμη μοιραία απόδειξη που δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση βρίσκονται υπό την επιρροή του Έντι Ράμα. Καμία σχέση με την πολιτική ανεξαρτησία, το σύνταγμα και το νόμο! Ανήμουν κάτοικος Χιμάρας θα ψήφιζα τον Φρέντη Μπελέρη»

Pra edhe është kapur në flagrancë, edhe është i dyshuar!!! Nëse është kapur në flagrancë duke dhënë para, kujt ja dha...

Posted by Ylli Manjani on Friday, May 12, 2023


Ειδήσεις σήμερα:

Στο πλευρό του Μπελέρη πρώην υπουργός του Ράμα - Αποθεώθηκε η κόρη του (βίντεο)

Πιερρακάκης: Έτσι θα ψηφίζουμε με το κινητό - Ως τις 9 το βράδυ το 80% των αποτελεσμάτων

Σπαραγμός στην κηδεία του βρέφους στην Άρτα - Με μπομπονιέρες και γλυκά το «αντίο» (φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης