Εκλογές στην Τουρκία - Διεθνή ΜΜΕ: Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών

Εκλογές στην Τουρκία - Διεθνή ΜΜΕ: Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών

Στις 28 Μαΐου ο ο πιθανός νέος γύρος

erdogan-kilicdaroglu
Πιο βέβαιο από ποτέ θεωρούν τα διεθνή ΜΜΕ, το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερων εκλογών, στις 28 Μαΐου. Μετά τις εκτιμήσεις αναλυτών, σημαντικά δίκτυα όπως το Reuters και ο Guardian σημειώνουν ότι όσο η καταμέτρηση ολοκληρώνεται επιβεβαιώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει πέσει κάτω από το 50%, ποσοστό που θα του έδινε τη νίκη από τον πρώτο γύρο. 

Η διαφορά μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου συνεχίζει να μειώνεται καθώς αυξάνεται η καταμέτρηση των ψήφων στις μεγάλες πόλεις - οι οποίες φαίνεται να ενισχύουν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων εξακολουθούν να αναφέρουν διαφορετικά ποσοστά.

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία, με τους δύο μονομάχους να έρχονται σε αντιπαράθεση για την καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το να βιάζεται κανείς να ανακοινώνει εκλογικά αποτελέσματα ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, αυτό θα σήμαινε κλοπή της βούλησης του λαού, ενώ ο αντίπαλός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προειδοποίησε τις εκλογικές αρχές να καταγράψουν όλα τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.

«Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν με βιασύνη αποτελέσματα, αυτό σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν στο πρώτο του μήνυμα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Ο Κιλιτσντάρογλου σε δική του ανάρτηση στο Twitter ανέφερε: «Δεν θα κοιμηθούμε απόψε», προειδοποιώντας ότι όλα τα ψηφοδέλτια πρέπει να καταμετρηθούν.

Οι εκτιμήσεις Ογάν

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών στην Τουρκία εξέφρασε ο εθνικιστής Σινάν Ογάν, ο οποίος συγκεντρώνει το περίπου 5% των ψήφων.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι πιθανόν θα υπάρξει δεύτερος γύρος στις 28 Μαΐου.

«Βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα οι εκλογές να πάνε σε δεύτερο γύρο, καθώς κανένας από τους βασικούς υποψηφίους δεν είναι σε θέση να κερδίσει το 50% των ψήφων», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι «Τούρκοι εθνικιστές και οι κεμαλιστές είναι το κλειδί για αυτές τις εκλογές».

Ειδήσεις σήμερα 

Live οι εκλογές στην Τουρκία - Στις 20:00 θα έχει ενσωματωθεί το 50% των ψήφων

Κίνηση τώρα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική Οδό - Σύγκρουση ΙΧ με μηχανή

Αυτές είναι οι 17 καλύτερες παραλίες στα Δωδεκάνησα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης