Εκλογές στην Τουρκία: Τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα

Εκλογές στην Τουρκία: Τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα

Ήρθη η απαγόρευση  των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων που είχε επιβάλει ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης

00dcd428df5a4a1eb8c26dbf11d182bb
Ο επικεφαλής της ανώτατης εκλογικής αρχής της Τουρκίας ήρε την απαγόρευση μετάδοσης αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν εκλογικά αποτελέσματα με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.
Κλείσιμο




Το HaberTurk έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα με βάση το 9,1% της ενσωμάτωσης, με τον Ερντογαν να βρίσκεται στο 59,47% και τον Κιλιτσνταρογλου στο 34,79%.

Υπενθυμίζεται ότι την απαγόρευση των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από τις τουρκικές εκλογές, πριν τις 9 το βράδυ, ανακοίνωσε λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, Ebubekir Şahin.

Με ανάρτησή του στο Twitter, είχε αναφέρει: «Σύμφωνα με τις αποφάσεις της YSK, είναι εντός του πεδίου των εκλογικών απαγορεύσεων να δίνονται τα αποτελέσματα των εκλογών πριν από τις 21:00. Είναι νομική αναγκαιότητα. Η ανακοίνωση είναι μεγάλης σημασίας».

Η πρώτη ανάρτηση του Ερντογάν, αφού έκλεισαν οι κάλπες

Στην πρώτη του ανάρτηση, ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε πως η «διαδικασία των εκλογών ολοκληρώνεται, με έναν τρόπο που θα ωφεληθεί η Δημοκρατία, δόξα τω Θεώ. Τώρα, όπως πάντα, είναι η ώρα να  κρατηθούμε σφιχτά. Μέχρι τα οριστικά αποτελέσματα, συνεχίζουμε να προστατεύουμε την βούληση του έθνους μας».

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από την Άγκυρα και όχι όπως παραδοσιακά κάνει από την Κωνσταντινούπολη. Αυτή η κίνηση προκαλεί ερωτηματικά και αυτό διότι είτε ο τούρκος πρόεδρος θέλει να συσπειρώσει τον κόσμο στην πρωτεύουσα της χώρας, είτε συνειδητοποιεί ότι η Τουρκία εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο μακριά από την δική του πρωτοκαθεδρία.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ (βίντεο)

Δείτε τον Πάνο Καμμένο να λικνίζεται με πέτσινο παντελόνι σε ρυθμούς… hot stuff

Αμετανόητοι στο ΜεΡΑ25 για τη χειραψία που δεν έδωσαν στον Μητσοτάκη στην Κυψέλη: «Πολύ σωστά έπραξαν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης