"Τοξική" η οικογένεια Μέρντοχ

"Τοξική" η οικογένεια Μέρντοχ

Ο βιογράφος του Ρούπερτ Μέρντοκ δήλωσε ότι η οικογένεια του μεγιστάνα δεν θα είναι πλέον επικεφαλής του ομίλου  σε 60 ημέρες...

"Τοξική" η οικογένεια Μέρντοχ
Ο βιογράφος του Ρούπερτ Μέρντοκ δήλωσε ότι η οικογένεια του μεγιστάνα δεν θα είναι πλέον επικεφαλής του ομίλου News Corp. σε 60 ημέρες, ενώ προβλέπει ότι θα υπάρξουν σοβαρές ανακατατάξεις στον όμιλο καθώς προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από την οικογένεια, την οποία χαρακτηρίζει "τοξική".

"Πιστεύω ότι οι Μέρντοκ πρέπει και θα αποσυρθούν όχι μόνο από την καθημερινή διοίκηση (του News Corp.), αλλά δεν θα εργάζονται μέσα στον όμιλο", δήλωσε ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ στο Ρόιτερς.

Ο Γουλφ πρόσθεσε ότι οι ημέρες του Ρούπερτ Μέρντοκ, αλλά και του γιου του Τζέιμς, είναι μετρημένες εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκαν το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο εμπλέκεται η βρετανική εφημερίδα του ομίλου News of the World.

Κλείσιμο
Ο συγγραφέας επεσήμανε άλλωστε ότι αναμένει την αποχώρησή τους μέσα στους επόμενους δύο μήνες. "Για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη σε αυτή την εταιρεία, οι εφημερίδες θα πρέπει να φύγουν και οι Μέρντοκ θα πρέπει να φύγουν", υπογράμμισε ο Γουλφ, αρθρογράφος του περιοδικού Vanity Fair και διευθυντής του περιοδικού Adweek.

"Τελικά πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι το όνομα των Μέρντοκ είναι τοξικό. Πιστεύω ότι αυτή η εταιρεία, οι μέτοχοί της , οι διευθυντές της, τα υπόλοιπα στελέχη της θα θέλουν να πάρουν όσο μεγαλύτερες αποστάσεις γίνεται από αυτό το όνομα", επεσήμανε ο Γουλφ.

Οι διευθυντές της News Corp. θα είναι αντιμέτωποι "μία ζωή με αντιδικίες" αν οι Μέρντοκ παραμένουν επικεφαλής του ομίλου, σύμφωνα με τον Γουλφ.

Την Πέμπτη ο Τζέιμς Μέρντοκ ορίστηκε ομόφωνα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της δορυφορικής πλατφόρμας BSkyB. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης