Ο Μέρντοχ ζήτησε συγνώμη για το «φιάσκο» αλλά… δεν φταίει!

Ο Μέρντοχ ζήτησε συγνώμη για το «φιάσκο» αλλά… δεν φταίει!

Δέχτηκε και επίθεση με αφρό στο πρόσωπο την «πιο ταπεινωτική ημέρα» της ζωής του

Ο Μέρντοχ ζήτησε συγνώμη για το «φιάσκο» αλλά… δεν φταίει!
Ενώπιον της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία κατέθεσε την Τρίτη ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της News Corp,  Ρούπερτ Μέρντοχ και ο 38χρονος γιου του Τζέιμς.

Ο Μέρντοχ ζήτησε συγνώμη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο εμπλεκόταν η εφημερίδα News of the World, αλλά είπε πως δεν είναι εκείνος υπεύθυνος για αυτό το «φιάσκο».

Ο μεγιστάνα του Τύπου είπε πως ούτε εκείνος, ούτε το περιβάλλον του γνώριζε για το σκάνδαλο, ενώ υπερασπίστηκε την 43χρονη «βασίλισσα των ταμπλόιντς» Ρεμπέκα Μπρουκς.

Ο Μέρντοχ δήλωσε ότι είπε την αλήθεια για το σκάνδαλο στην News of the World, αλλά είχε παραπλανηθεί για το θέμα, και τόνισε ότι έκλεισε την εφημερίδα γιατί η εταιρεία του αισθανόταν ντροπή για αυτό που συνέβη. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει "καμία απολύτως απόδειξη" ότι οι οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη έχουν πέσει θύματα υποκλοπών, απαντώντας σε ερώτηση βρετανού βουλευτή.

"Δεν έχουμε καμία απολύτως απόδειξη αυτού του γεγονότος, και απ' όσο ξέρω, ούτε και το FBI", δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοκ.
Κλείσιμο

"Αν συνέβαινε αυτό, θα το αντιμετωπίζαμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και εδώ", είπε, προσθέτοντας ότι θα ζητούσε μια "απολύτως" εσωτερική έρευνα, όπως έγινε και στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ταμπλόιντ News of the World, η οποία έκανε σε μεγάλη κλίμακα υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων.

"Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος στην Αμερική το έκανε αυτό. Ότι κάποιος της News of the World ή ο κ. Μάλκερ ανέλαβε να το κάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν ξέρω", σημείωσε.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Γκλεν Μάλκερ που εργαζόταν για την News of the World καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση το 2007 για υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων.

Ο γιος του, Τζέιμς Μέρντοκ, ζήτησε ο ίδιος αλλά και εξ ονόματος του πατέρα του συγγνώμη από τα θύματα των υποκλοπών.
Στην αρχή της απολογία του, ο Ρούπερτ Μέρντοχ είπε: "Ο γιος μου και εγώ, ήρθαμε εδώ με μεγάλο σεβασμό προς όλους εσάς, για την Βουλή, για τους πολίτες της Βρετανίας τους οποίου εκπροσωπείτε. Αυτή είναι η πιο ταπεινωτική ημέρα της καριέρας μου. Μετά από όλα όσα συνέβησαν, ξέρω ότι έπρεπε να είμαστε εδώ σήμερα. Προτού συνεχίσω, εγώ και ο γιος μου θέλουμε να σας πούμε ότι λυπούμαστε βαθύτατα για όλα”.

Η ακρόαση αυτή που είναι ανοικτή για το κοινό και μεταδόθηκε απ' ευθείας από την τηλεόραση, είναι μια από τις σημαντικότερες που έχουν ποτέ διεξαχθεί από μια κοινοβουλευτική επιτροπή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Μέρντοχ δέχτηκε επίθεση με αφρό ξυρίσματος από έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος και συνελήφθη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης