Παραγουάη: Συνελήφθη υποψήφιος για την προεδρία ο οποίος αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα
Ο Παραγουάιο «Πάγιο» Κούμπας ηγήθηκε διαδηλώσεων, αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα και αξιώνοντας επανακαταμέτρηση - Κατέλαβε την 3η θέση στις προεδρικές εκλογές
Ο Παραγουάιο «Πάγιο» Κούμπας, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στις προεδρικές εκλογέςτης προηγούμενης εβδομάδας στηνΠαραγουάη, συνελήφθη χθες Παρασκευή.
Ο Κούμπας ηγήθηκε διαδηλώσεων, αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα και αξιώνοντας επανακαταμέτρηση, παρότι διεθνείς οργανισμοί ανέφεραν ότι δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Ο 61χρονος Κούμπας κατηγορείται για «διασάλευση της ειρήνης» και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε νωρίτερα. Ο επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Σταυροφορία» εξέπληξε πολλούς με το ποσοστό που εξασφάλισε (σχεδόν 23%), καταλαμβάνοντας την 3η θέση, πίσω από τον εκλεγμένο πρόεδρο Σαντιάγο Πένια (42%) και τον Εφραίν Αλέγκρε (27%).
Συνελήφθη λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, όπου αναμενόταν να κινητοποιήσει τους οπαδούς του σε νέες διαδηλώσεις.
«Όπως μπορείτε να δείτε, με συλλαμβάνουν», είπε ο Κούμπας σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Όλοι οι εγκληματίες σε αυτήν τη χώρα θα έπρεπε να φορούν χειροπέδες, όπως ο Παραγουάιο Κούμπας» σχολίασε, προτού απομακρυνθεί με περιπολικό.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους