Παραγουάη: Συνελήφθη υποψήφιος για την προεδρία ο οποίος αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα

Παραγουάη: Συνελήφθη υποψήφιος για την προεδρία ο οποίος αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο Παραγουάιο «Πάγιο» Κούμπας ηγήθηκε διαδηλώσεων, αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα και αξιώνοντας επανακαταμέτρηση - Κατέλαβε την 3η θέση στις προεδρικές εκλογές

Collage_Maker-06-May-2023-04-14-AM-3003
Ο Παραγουάιο «Πάγιο» Κούμπας, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στις προεδρικές εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας στην Παραγουάη, συνελήφθη χθες Παρασκευή.

Ο Κούμπας ηγήθηκε διαδηλώσεων, αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα και αξιώνοντας επανακαταμέτρηση, παρότι διεθνείς οργανισμοί ανέφεραν ότι δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Ο 61χρονος Κούμπας κατηγορείται για «διασάλευση της ειρήνης» και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε νωρίτερα. Ο επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Σταυροφορία» εξέπληξε πολλούς με το ποσοστό που εξασφάλισε (σχεδόν 23%), καταλαμβάνοντας την 3η θέση, πίσω από τον εκλεγμένο πρόεδρο Σαντιάγο Πένια (42%) και τον Εφραίν Αλέγκρε (27%).

Συνελήφθη λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, όπου αναμενόταν να κινητοποιήσει τους οπαδούς του σε νέες διαδηλώσεις.

Κλείσιμο
«Όπως μπορείτε να δείτε, με συλλαμβάνουν», είπε ο Κούμπας σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Όλοι οι εγκληματίες σε αυτήν τη χώρα θα έπρεπε να φορούν χειροπέδες, όπως ο Παραγουάιο Κούμπας» σχολίασε, προτού απομακρυνθεί με περιπολικό.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα: 

Βασιλιάς Κάρολος: Λάμψη και υψηλοί προσκεκλημένοι στη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

Χανιά: «Μπαμπά πνίγομαι» - Δόκιμος αστυφύλακας παρασύρθηκε από χείμαρρο

Σερβία: Καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψης του 21χρονου που σκότωσε 8 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης