Στη δεξίωση του βασιλιά Καρόλου στο Μπάκιγχαμ η Άννα Μαρία μαζί με τον Παύλο και την Μαρι Σαντάλ

Στη δεξίωση του βασιλιά Καρόλου στο Μπάκιγχαμ η Άννα Μαρία μαζί με τον Παύλο και την Μαρι Σαντάλ

Παρούσα στην εκδήλωση η τέως βασίλισσα με τον γιο της και τη σύζυγό του

anna-maria_pavlos_marie_01Α
Στη δεξίωση του βασιλιά Καρόλου στο Μπάκιγχαμ, μία ημέρα πριν από τη στέψη του, έδωσαν το «παρών» η τέως βασίλισσα της Ελλάδας, Άννα Μαρία, μαζί με τον γιο της Παύλο και τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ.

anna-maria_pavlos_marie_06
anna-maria_pavlos_marie_05
anna-maria_pavlos_marie_04
anna-maria_pavlos_marie_03
anna-maria_pavlos_marie_02
anna-maria_pavlos_marie_01



Βασιλείς και βασίλισσες από τη Γηραιά Ήπειρο και όχι μόνο, πριγκίπισσες, αρχηγοί κρατών και ανώτατοι αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο έφτασαν από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη δεξίωση που διοργάνωσε προς τιμήν τους ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα μόλις λίγες ώρες πριν την ιστορική στέψη τους στο αβαείο του Ουέστμινστερ.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου το παλάτι είχε αποφασίσει τη διοργάνωση της δεξίωσης εδώ και μήνες, ώστε και άτομα που δεν έχουν λάβει πρόσκληση για την τελετή στέψης να προσκληθούν στην δεξίωση.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι υψηλοί προσκεκλημένοι είναι μόνο 2.300, ένας πολύ περιορισμένος αριθμός σε σύγκριση με τους 8.000 καλεσμένους στην τελετή στέψης της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. 

Κλείσιμο


Έτσι, για παράδειγμα η 19χρονη πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας και διάδοχος του θρόνου, αν και έχει ταξιδέψει με τους γονείς της, βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ και βασίλισσα Μάξιμα στο Λονδίνο, είχε την ευκαιρία να είναι παρούσα στην αποψινή λαμπερή δεξίωση, όχι, όμως και στην τελετή στέψης του Καρόλου το Σάββατο.

Επίσης, η 85χρονη πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας και μητέρα του Βίλεμ Αλεξάντερ παρευρέθη μόνο στην αποψινή δεξίωση. Αντίθετα, το «παρών» στο αβαείο του Ουέστμινστερ θα δώσει μόνο το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας. Το ίδιο ισχύει και για την διάδοχο του Βελγίου, την 21χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα με τους γονείς της, βασιλιά Φίλιππο και βασίλισσα Ματθίλδη.

Το απόγευμα της Παρασκευής άρχισαν να φτάνουν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ οι πρώτοι καλεσμένοι.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα έφτασε συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό Ντενίς Σμιχάλ, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό είχε στο πλευρό του την γοητευτική πριγκίπισσα Σαρλίν, που επέλεξε να εμφανιστεί με εντυπωσιακή γαλάζια μάξι τουαλέτα.

Εντυπωσιακή ήταν και η είσοδος της βασίλισσας Λετίσια της Ισπανίας, που προτίμησε να χρησιμοποιήσει την «διπλωματία της Μόδας» και φόρεσε πράσινη μίντι τουαλέτα της Βρετανίδας σχεδιάστριας Βικτόρια Μπέκαμ. Μαζί της ο βασιλιάς Φελίπε, αν και το ζεύγος ταξίδεψε στο Λονδίνο με διαφορετικές πτήσεις.

Ανάμεσα στους καλεσμένους στη δεξίωση του παλατιού και η κομψή βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας με τον βασιλιά Αμπντάλα, ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας Φρειδερίκος με την σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαίρη. Η 84χρονη βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας αναρρώνει μετά από επέμβαση στην πλάτη, στην οποία υποβλήθηκε πριν μερικούς μήνες. Τον βασιλικό οίκο της Νορβηγίας εκπροσωπούν ο διάδοχος, πρίγκιπας Χάακον και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ. Από την Σουηδία το «παρών» στην δεξίωση θα δώσουν ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος και η πρωτότοκη κόρη του και διάδοχος του θρόνου, πριγκίπισσα Βικτόρια.

000_33EH3RG
000_33EH3QR
000_33EH3RF
000_33EH3AW
000_33EH3L6


Στην δεξίωση το «παρών» έδωσε και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν την οποία συνόδευε η εγγονή της Φίνεγκαν Μπάιντεν. Ο Λευκός Οίκος μόλις έλαβε την πρόσκληση για την τελετή στέψης του Καρόλου είχε ανακοινώσει πως τον Αμερικανό πρόεδρο θα εκπροσωπήσει στο ιστορικό γεγονός η σύζυγός του.


Photo credit ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ / PAPADAKIS PRESS


Ειδήσεις σήμερα: 

Βασιλιάς Κάρολος: Λάμψη και υψηλοί προσκεκλημένοι στη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

Χανιά: «Μπαμπά πνίγομαι» - Δόκιμος αστυφύλακας παρασύρθηκε από χείμαρρο

Σερβία: Καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψης του 21χρονου που σκότωσε 8 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης