Βρετανία: Μητέρα και ο σύντροφός της ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 9χρονο γιο της

Βρετανία: Μητέρα και ο σύντροφός της ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 9χρονο γιο της

Το έγκλημα έγινε τον Φεβρουάριο του 2021 - Η μητέρα είπε στους διασώστες πως το παιδί «κοιμήθηκε» στο μπάνιο και πνίγηκε αφού είχε γεμίσει την μπανιέρα με κρύο νερό

alfie
Βασανιστήρια αλά Γκουαντάναμο υπέστη ένα 9χρονο παιδί στη πόλη Droitwich της περιοχής Worcestershire στη Βρετανία από την ίδια του τη μητέρα και τον σύντροφό της.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, «Daily Mail», «Mirror» και «Sky News», ο εννιάχρονος Άλφι Στιλ βρέθηκε νεκρός πριν από δύο χρόνια στο μπάνιο του σπιτιού του με τους πνεύμονές του να είναι γεμάτοι νερό.

Ένορκοι και δικαστές δεν μπορούν να πιστέψουν όσα ακούν σήμερα από μαρτυρίες συγγενών και γειτόνων στη διάρκεια εκδίκασης αυτής της απίστευτης υπόθεσης.

Η μητέρα «ήθελε να προστατεύσει τον σύντροφό της» και όχι τον 9χρονο γιο της, αφού οι δύο τους τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου χτυπώντας τον με ζώνες και παπούτσια για να τον τιμωρήσουν, όπως απεφάνθη το δικαστήριο.

Ο Άλφι Στιλ έφερε 50 τραύματα στο κεφάλι, την πλάτη, τα πόδια και τους γλουτούς του, όπως άκουσαν οι ένορκοι του δικαστηρίου «Coventry Crown».

Η μητέρα του παιδιού ισχυρίζεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου του 2021 κάλεσε τις πρώτες βοήθειες και όταν οι διασώστες έφθασαν στο σημείο, το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του. Τους είπε ότι ο μικρός είχε «κοιμηθεί» στο μπάνιο και πνίγηκε αφού είχε γεμίσει την μπανιέρα με κρύο νερό.

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας Μισέλ Χίλει είπε όμως, στο δικαστήριο ότι ο Άλφι έχασε τη ζωή του εξαιτίας των «εσκεμμένων και παράνομων ενεργειών» της Κάρλα Σκοτ και του Ντιρκ Χάουελ, οι οποίοι όχι μόνο τον ξυλοκοπούσαν συχνά πυκνά αλλά τον έβαζαν στο μπάνιο ανοίγοντας το κρύο νερό για να τον τιμωρήσουν .

Κλείσιμο
Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι η μητέρα είπε ψέματα για να προστατεύσει τον σύντροφό της, Ντιρκ Χάουελ.

Η ίδια είχε πει στους διασώστες ότι ο σύντροφός της δεν ήταν στο σπίτι από το προηγούμενο βράδυ, ωστόσο οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν τον άνδρα να τρέχει βγαίνοντας από το σπίτι προς τον σιδηροδρομικό σταθμό, περίπου την ώρα που κάλεσε την αστυνομία.

Το παιδί είχε «είχε μώλωπες σε όλο του το σώμα»

Ο Άλφι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Γουόρτσεστερ. Η θερμοκρασία του ήταν «εντυπωσιακά χαμηλή»: 23 βαθμοί Κελσίου. Δικαστές και ένορκοι άκουσαν από τους ιατροδικαστές ότι το παιδί έφερε «είχε μώλωπες σε όλο του το σώμα».

«Η μητέρα του αγοριού και ο Ντίρκ Χάουελ μαστίγωναν τον μικρό με ζώνες και σαγιονάρες», σύμφωνα με την εισαγγελέα Χίλει.

Η ίδια μάλιστα υποστήριξε ότι ο Άλφι ήταν «ήδη στο ραντάρ της κοινωνικής πρόνοιας» από τη στιγμή που η μητέρα του άρχισε να έχει σχέση με τον Ντιρκ Χάουελ, τον Ιούλιο του 2019. Συγγενείς και φίλοι είχαν ενημερώσει τις αρχές ότι το παιδί κινδυνεύει.

«Πολλές φορές μάλιστα η μητέρα του Άλφι και ο σύντροφός της έβγαζαν νυχτιάτικα τον Άλφι έξω στο κρύο και τον έλουζαν με κρύο νερό», σύμφωνα με γείτονες .

Αφότου η μητέρα αρραβωνιάστηκε τον Χάουελ, ύστερα από έξι μήνες γνωριμίας, η διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας απαγόρευσε στη μητέρα να αφήνει τον αρραβωνιαστικό της να διανυκτερεύει στο σπίτι.

Για την εισαγγελέα Μισέλ Χίλει, ο Άλφι έζησε μια «θλιβερή ζωή στο σπίτι του» αρκετούς μήνες πριν τον θάνατό του τον Φεβρουάριο του 2021, μια ζωή που κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώσει.

Το ζεύγος πάντως αρνείται κατηγορηματικά ότι δολοφόνησε τον Άλφι. Η δίκη συνεχίζεται, όπως μεταδίδει το «Sky News».

Ειδήσεις σήμερα:

Βελιγράδι: 14χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο και σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκης να ζητήσουν συγγνώμη για το λάθος τους με τον Κασιδιάρη

Το Σάββατο στέφεται βασιλιάς ο Κάρολος Γ’ – Πώς θα γίνει η λαμπερή τελετή των £100 εκατ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης