Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Κίνα στρέφονται και... τα Μπολσόι για νέες συνεργασίες μετά το «μπλόκο» της Δύσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Κίνα στρέφονται και... τα Μπολσόι για νέες συνεργασίες μετά το «μπλόκο» της Δύσης

Το μπαλέτο των Μπολσόι έχει ήδη προγραμματίσει να επισκεφθεί την Κίνα

Karyothrafstis_Mefaro
Όπως και η ρωσική κυβέρνηση, έτσι και το θέατρο Μπολσόι, που φιλοξενεί δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες όπερας και μπαλέτου στον κόσμο, απομακρύνεται από τη Δύση λόγω της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία και στρέφεται ανατολικά προς την Κίνα.

Ο διευθυντής του Μπολσόι, ο Βλαντίμιρ Ουρίν, σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα στην οποία ανακοίνωσε το πρόγραμμα του θεάτρου για το 2023/24, δήλωσε ότι λυπάται για την απώλεια της τακτικής δημιουργικής συνεργασίας που είχε με δυτικές εταιρείες θεάτρου και τους καλλιτέχνες.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ... ότι μόνο ο πολιτισμός και η τέχνη μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τα έθνη να κατανοήσουν το ένα το άλλο», είπε. «Ακόμη και στην περίπλοκη και δύσκολη κατάσταση που έχουμε τώρα στον κόσμο».

Το μπαλέτο των Μπολσόι έχει ήδη προγραμματίσει να επισκεφθεί την Κίνα τον Ιούλιο και ο Ουρίν δήλωσε ότι διεξάγονται λεπτομερείς συζητήσεις σχετικά με το μπαλέτο και την όπερα που θα πάνε στην Κίνα το 2024.

Είπε όμως ότι οι λόγοι για αυτό δεν είναι οικονομικοί και πως είναι μύθος ότι οι περιοδείες στο εξωτερικό αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

«Είναι περισσότερο θέμα εικόνας, του να μοιραζόμαστε τα πράγματα που ξέρουμε να κάνουμε... έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

Αυτή η σεζόν περιλαμβάνει μια ακόμη πρεμιέρα, την όπερα Luisa Miller του Βέρντι, με πρωταγωνιστή τον 37χρονο Ιταλό τενόρο Αντόνιο Πόλι, ο οποίος δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εμφανιστεί στη Ρωσία, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να ταξιδέψει μέσω Τουρκίας λόγω των δυτικών κυρώσεων.

«Πολλοί, πολλοί Ιταλοί και διεθνείς τραγουδιστές έρχονται εδώ», είπε. «Για πρώτη φορά, πρέπει να πω ότι είναι πραγματικά ένα υπέροχο μέρος για πρόβες και για να τραγουδήσω».

Η ορχήστρα Μπολσόι πρόκειται να συνεργαστεί για πρώτη φορά φέτος με το θέατρο Μάλιι της Μόσχας για μια παραγωγή του έργου του Αλεξάντερ Οστρόφσκι «Το κορίτσι του χιονιού», με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την πρώτη παράστασή του, με μουσική του Τσαϊκόφσκι.

Κλείσιμο
Το μπαλέτο θα ταξιδέψει επίσης στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ, τον Νοέμβριο και στο Ομάν τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής για την τραγωδία

Τζίρο εκατομμυρίων είχε η οργάνωση επιπέδου «μαφίας» - Το «αφεντικό» παρείχε... μπράβους στους διεφθαρμένους αστυνομικούς

Υπόθεση Γεωργούλη: «Καταδικάζουμε… αλλά αν είναι στημένο πριν τις εκλογές;» - Νέο «χτύπημα» από υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης