«Δεν με διάλεξε για την ομορφιά μου», λέει η Αμερικανο-ιρακινή δικηγόρος του Τραμπ

«Δεν με διάλεξε για την ομορφιά μου», λέει η Αμερικανο-ιρακινή δικηγόρος του Τραμπ

Οι πολλές κοινές τους φωτογραφίες στο Instagram, τα πικρόχολα σχόλια και οι δηλώσεις της 39χρονης δικηγόρου 

trump_alina
Ανάμεσα στην στρατιά από δικηγόρους που απαρτίζουν τη νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ έχει αναμφίβολα ξεχωρίσει το τελευταίο διάστημα η Αλίνα Χάμπα, μια Αμερικανή δικηγόρος ιρακινής καταγωγής, στο πρόσωπο της οποίας ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να τρέφει μεγάλη εμπιστοσύνη.

Αν επισκεφθεί κανείς της σελίδα της Χάμπα στο Instagram γίνεται αμέσως προφανής η στενή φιλική σχέση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα. Σε μία από τις φωτογραφίες, η εντυπωσιακή δικηγόρος ποζάρει με τον 76χρονο δίπλα σε μια τούρτα γενεθλίων, στολισμένη με κόκκινα και κίτρινα λουλούδια. Σύμφωνα με τη New York Post, o ίδιος ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας φρόντισε η Χάμπα να γιορτάσει τα 39α γενέθλιά της τον περασμένο μήνα με στιλ, σε έναν πολυτελή χώρο και συντροφιά με τους πιο στενούς συμβούλους του.

«Ξεκινάμε αυτή την χρονιά συντροφιά με εκπληκτικούς πατριώτες σε μια προεκλογική ομιλία στο Τέξας και με τον καλύτερο πρόεδρο όλων των εποχών, τον 45ο μας που σύντομα θα γίνει και 47ος», γράφει η Χάμπα στη λεζάντα της ανάρτησής της και συμπληρώνει: «Ο άνθρωπος έπαιξε γκολφ, πήγε στο Τέξας, εκφώνησε μια τέλεια ομιλία και, παρ' όλα αυτά, βρήκε τον χρόνο να κανονίσει να μου φέρουν τούρτα γενεθλίων».

trump_alina


Σύμφωνα με τη New York Post, εκτός από δικηγόρος του Τραμπ σε διάφορες υποθέσεις, η Χάμπα είναι επίσης ένθερμη θαυμάστρια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, μέλος της λέσχης γκολφ του στο Νιου Τζέρσι και τακτική θαμώνας στο θέρετρό του στο Παλμ Μπιτς.

Μιλώντας στη Νεοϋορκέζικη εφημερίδα, η 39χρονη δικηγόρος απάντησε σε διάφορα «πικρόχολα» σχόλια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα από ορισμένους που θεωρούν ότι ο Τραμπ την επέλεξε για τη νομική του ομάδα με βάση την εμφάνισή της. «Το γεγονός ότι είμαι όμορφη δεν σημαίνει ότι δεν είμαι και εκπληκτική δικηγόρος», λέει στη συνέντευξή της η Χάμπα, η οποία είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά, και τη δική της νομική φίρμα παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Κλείσιμο
trump_habba


Πριν από λίγες μέρες, η Χάμπα πέτυχε μια αρκετά σημαντική νίκη για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας ότι ένας μεγάλος χορηγός των Δημοκρατικών χρηματοδότησε εν μέρει την αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του Τραμπ η Ε. Τζιν Κάρολ, χρησιμοποιώντας μια ΜΚΟ που ελέγχει ο ίδιος. Υπενθυμίζεται ότι η Κάρολ, πρώην αρθρογράφος στο περιοδικό Elle, μηνύει τον Τραμπ για βιασμό και συκοφαντική δυσφήμιση για περιστατικά που η ίδια ισχυρίζεται ότι συνέβησαν τη δεκαετία του '90. Σε επιστολή που έστειλε την Πέμπτη σε έναν ομοσπονδιακό δικαστή της Νέας Υόρκης, η Χάμπα επισήμανε ότι ο ιδρυτής του LinkedIn και δισεκατομμυριούχος Ριντ Χόφμαν πλήρωσε μερικά από τα νομικά έξοδα της Κάρολ μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης του Σικάγο American Future Republic, την οποία και ελέγχει.

«Απλώς ένιωσα ότι κάτι πήγαινε στραβά. Ήξερα ότι έπρεπε να ερευνήσω τη χρηματοδότηση επειδή έχω δει και παλαιότερα τέτοιου είδους διαφθορά», εξηγεί η Χάμπα στη New York Post. Τρεις ώρες μετά τη λήψη της επιστολής, ο δικαστής ζήτησε να παρασχεθούν περισσότερες πληροφορίες για το ποιος πληρώνει τους δικηγόρους της Κάρολ, μεταξύ των οποίων και η διάσημη νομικός Ρομπέρτα Κάπλαν.

trump_habba_6


Αυτή δεν είναι η μοναδική υπόθεση που έχει αναλάβει για τον Τραμπ η 39χρονη δικηγόρος, η οποία γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσι από Ιρακινούς γονείς, οι οποίοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ για να γλιτώσουν τους διωγμούς των χριστιανών στη χώρα και να επιδιώξουν μια καλύτερη ζωή. Ο Τραμπ εξάλλου εμπλέκεται σε πολλές νομικές υποθέσεις, με πιο πρόσφατη την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για τον χρηματισμό της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Στις Αρχές του χρόνου, η Χάμπα γνώρισε μια σημαντική ήττα ως εκπρόσωπος του Τραμπ. Ομοσπονδιακός δικαστής καταδίκασε τον Ιανουάριο τον πρώην πρόεδρο αλλά και τη δικηγόρο του σε πρόστιμο σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων επειδή επιχείρησαν την παραπομπή της Χίλαρι Κλίντον σε μια «μάταιη» δίκη κατηγορώντας την για απόπειρα εξαπάτησης στις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο δικαστής Τζον Μίντλμπρουκς αποφάνθηκε πως ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, «καταχράσθηκε τα δικαστήρια» επιχειρώντας να προσφύγει στη δικαιοσύνη «για να προωθήσει με ανέντιμο τρόπο ένα πολιτικό αφήγημα». Η προσφυγή αυτή «δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ», υπογράμμισε ο δικαστής στην 45σέλιδη απόφασή του, συμπληρώνοντας ότι η ανεπάρκειά της ήταν προφανής εξαρχής και κανένας λογικός δικηγόρος δεν θα την είχε καταθέσει!

trump_habba_4
trump_habba_5


Όσον αφορά την παραπάνω απόφαση, η Χάμπα σχολιάζει σήμερα ότι την απογοήτευσε αλλά δεν την πτόησε, και ότι σκοπεύει να συνεχίσει να μάχεται στο πλευρό του Τραμπ, με τον οποίο γνωρίζονται από το 2019. «Οι λόγοι για μένα δεν είναι πολιτικοί. Είμαι απλώς μια καλή Αμερικανίδα, που δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια της αντικρίζοντας τη διαφθορά που έχει κυριεύσει τη χώρα».






Ειδήσεις σήμερα: 

Τρομακτικό βίντεο: Καρχαρίας 100 κιλών δάγκωσε κολυμβήτρια στις Μαλδίβες

Θεώρησα ότι ο σκύλος είχε φύγει, ισχυρίζεται η 63χρονη Ρωσίδα που τον πάτησε στο Ηράκλειο

Δείτε βίντεο: «Σεισμός» στην πρώτη Ανάσταση στη Χίο με τον ιερέα που έχει γίνει viral για το σάλτο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης