ΗΠΑ: Ο Μάικ Πομπέο δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πομπέο δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως πήρε την απόφαση έπειτα από συζητήσεις με τη σύζυγό του - Η χρονική συγκυρία δεν είναι κατάλληλη για εμένα και την οικογένειά μου, εξήγησε

mike_pompeo_sd
Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, κατά συνέπεια δεν θα είναι ανάμεσα στους αντιπάλους του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επί των ημερών του οποίου υπηρέτησε.

Ο 59χρονος Πομπέο είπε πως αποφάσισε έπειτα από συζητήσεις με τη σύζυγό του να μη θέσει υποψηφιότητα για προσωπικούς λόγους. «Η χρονική συγκυρία δεν είναι κατάλληλη για εμένα και την οικογένειά μου», εξήγησε.

Πρώην αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, πρώην κοινοβουλευτικός του Κάνσας και πρώην διευθυντής της CIA, ο Πομπέο είχε τη φήμη του πιστού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έθεσε σε εφαρμογή πολύ αμφιλεγόμενες αποφάσεις του προέδρου στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Μάικ Πομπέο είχε αρχικά υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ πως του «έκλεψαν τη νίκη» στις εκλογές του 2020, αν και στη συνέχεια συνεργάστηκε στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας. Τους τελευταίους μήνες άσκησε έμμεσα κριτική στον πρώην πρόεδρο, δηλώνοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται ηγέτες που δεν μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν.

Με τον Πομπέο να τίθεται εκτός κούρσας, επίσημα η μοναδική αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα είναι η πρώην πρεσβεύτρια της κυβέρνησής του στα Ηνωμένα Έθνη και πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι.

Πιθανοί διεκδικητές του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων θεωρούνται πάντως ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ, ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα: 

Βίντεο ντοκουμέντο από πυροβολισμούς και εμβολισμό περιπολικού στα Άνω Λιόσια

Ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν και πέταξαν μπογιές σε σούπερ μάρκετ του Πειραιά για τη «σφαγή του Πάσχα»


Νέος Κόσμος: Η στιγμή που 16χρονοι ξυλοκοπούν 17χρονο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης