«Δεν είναι πορνογραφία»: Το μουσείο της Φλωρεντίας προσκαλεί γονείς που διαμαρτυρήθηκαν για τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου

«Δεν είναι πορνογραφία»: Το μουσείο της Φλωρεντίας προσκαλεί γονείς που διαμαρτυρήθηκαν για τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου

Η διευθύντρια της Πινακοθήκης κάλεσε τους γονείς που είχαν καταγγείλει ότι οι μαθητές εκτέθηκαν σε πορνογραφικές εικόνες βλέποντας τον Δαβίδ

david_michelangelo
Νέο επεισόδιο είχε η κόντρα γονέων και καθηγητών σε σχολείο της Φλόριντα, με επίκεντρο το διάσημο άγαλμα του Δαβίδ, καθώς ο γλύπτης του Μιχαήλ Άγγελος δεν μπόρεσε να προβλέψει ότι η έλλειψη ρούχων θα… προσέβαλλε και μάλιστα τόσο βάναυσα τα χρηστά ήθη τον 21ο αιώνα.

Κι ενώ η διευθύντρια του σχολείου που ξέσπασε το «σκάνδαλο» παραιτήθηκε, για να κατευνάσει τους εξαγριωμένους γονείς για τις πορνογραφικές, όπως πάντα οι ίδιοι υποστηρίζουν, εικόνες, παρέμβαση έκανε και το μουσείο της Φλωρεντίας, όπου φιλοξενείται το πασίγνωστο αριστούργημα της αναγεννησιακής γλυπτικής.

Η διευθύντρια της Πινακοθήκης της Ακαδημίας Cecilie Hollberg κάλεσε τους γονείς του σχολείου να επισκεφθούν το μουσείο και να δουν από κοντά το άγαλμα κι όχι όπως τα παιδιά τους, από φωτογραφία. Όπως αναφέρει το Associated Press, μια σχολική επιτροπή που αποτελείται από γονείς και τα παιδιά τους έλαβε την πρόσκληση, με στόχο να διαπιστώσουν με τα μάτια τους την «καθαρότητα και αγνότητα» του αγάλματος.

«Το να πιστεύεις ότι το άγαλμα του Δαβίδ θα μπορούσε να είναι πορνογραφικό σημαίνει πραγματικά ότι δεν καταλαβαίνεις το περιεχόμενο της Βίβλου, δεν κατανοείς τον δυτικό πολιτισμό, ούτε και την τέχνη της Αναγέννησης», δήλωσε η Hollberg.

«Μια σειρά από λάθη στην επικοινωνία»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου κηδεμόνων του σχολείου της Φλόριντα υποστήριξε ότι οι καθηγητές όφειλαν να στείλουν στους γονείς επιστολή, με την οποία θα τους προειδοποιούν ότι τα παιδιά τους θα δουν το γυμνό άγαλμα.

«Μια σειρά από λάθη στην επικοινωνία» ήταν αυτή που οδήγησε στην παρουσίαση, σε μαθητές ηλικίας 11-12 ετών, μιας εικόνας του Δαβίδ χωρίς τη ρητή συγκατάθεση των γονέων, δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου της Φλόριντα, Hope Carrasquilla.

Μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το περιστατικό επιχείρησε ο πρόεδρος του ΔΣ στου σχολείου, λέγοντας ότι η εικόνα δεν ήταν ο μόνος λόγος που η διευθύντρια παραιτήθηκε. Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρεις.

Έξαλλος ο δήμαρχος της Φλωρεντίας

Εκδηλωτικός ήταν ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλλα, που σε ανάρτησή του ξεκαθάρισε ότι «το να μπερδεύεις την τέχνη με την πορνογραφία είναι απλώς γελοίο».

Ο δήμαρχος σκοπεύει να καλέσει στην πόλη τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία είχε πει ότι θα ήταν «μεγάλη τιμή» να καλεστεί στην Ιταλία, την οποία έχει επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν και μάλιστα έχει θαυμάσει το αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου από κοντά, αλλά αυτή τη φορά θα ήθελε πολύ να πάει ως καλεσμένη του δημάρχου.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι γέφυρες του Ρικάρντο Μοράντι: Στη Γένοβα γκρεμίστηκε, στα Σέρβια έκλεισε

Ο Ραγκούσης έχτισε βίλα στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους -  «Το δικαιούνταν η σύζυγός μου»

Λιάνης... όπως Μικρούτσικος: «Η Βουγιουκλάκη άνοιξε το κιμονό, μου έδειξε το στήθος της και μου λέει “πιάσ’ το”»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης