Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα, μετά τις καταγγελίες ενός γονέα ότι τα παιδιά της έκτης τάξης εκτέθηκαν σε πορνογραφία.
Στην πραγματικότητα, τα παιδιά είχαν δει φωτογραφίες του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου. Ο Δαβίδ στο ύψους πέντε μέτρων άγαλμα, ένα από τα αριστουργήματα της Δυτικής τέχνης, είναι γυμνός.
Και όμως βρέθηκε γονέας που διαμαρτυρήθηκε για αυτό. Μαζί του και άλλοι δύο που ήθελαν να γνωρίζουν από πριν τι θα διδαχτεί στην τάξη.
Στο ίδιο μάθημα γίνονταν αναφορές στη «Δημιουργία του Αδάμ», επίσης του Μιχαήλ Άγγελου, και τη (σχεδόν γυμνή) «Γέννηση της Αφροδίτης» του Σάντρο Μποτιτσέλι.
Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε παραίτηση τη διευθύντρια του σχολείου Χόουπ Καρασακίλα, η οποία είπε αργότερα ότι το σχολικό συμβούλιο της έδωσε τελεσίγραφο: παραίτηση ή απόλυση. Μέσα ενημέρωσης στη Φλόριντα ανέφεραν ότι η διευθύντρια δεν γνώριζε για ποιο λόγο της ζήτησαν παραίτηση, αλλά εκτιμά ότι σχετίζεται με το επίμαχο μάθημα.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του σχολικού συμβουλίου δήλωσε ότι ο προηγούμενος διευθυντής είχε προειδοποιήσει πέρυσι τους γονείς για τις εικόνες που θα έβλεπαν τα παιδιά, κάτι που δεν έγινε φέτος. Εξήγησε ότι ολόκληρο το (γυμνό) άγαλμα θα το δουν μαθητές την ώρα που πρέπει και όχι «στο νηπιαγωγείο ή στη δευτέρα δημοτικού».
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.