Σι Τζινπίνγκ: Σύμφωνη με την «ιστορική λογική» η επίσκεψή μου στη Ρωσία

Σι Τζινπίνγκ: Σύμφωνη με την «ιστορική λογική» η επίσκεψή μου στη Ρωσία

Ο Κινέζος πρόεδρος προσκάλεσε τον Πούτιν να επισκεφτεί την Κίνα μέσα στο 2023

putin_xi
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ότι προσκάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Κίνα φέτος, σε μια ένδειξη των δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες εν μέσω έντασης με τη Δύση.

«Χθες, προσκάλεσα τον πρόεδρο Πούτιν να έλθει στην Κίνα φέτος, όταν μπορέσει», δήλωσε ο Σι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαΐλ Μισούστιν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Παράλληλα, εξήγησε πως επέλεξε τη Ρωσία για την πρώτη του διεθή επίσκεψη μετά την επανεκλογή του, καθοδηγούμενος από «την ιστορική λογική». «Επιλέξαμε τη Ρωσία ως τον πρώτο σταθμό επίσκεψής μου στο εξωτερικό. Αυτό είναι σύμφωνο με την ιστορική λογική. Είμαστε οι μεγαλύτερες γειτονικές δυνάμεις, είμαστε επίσης στρατηγικοί εταίροι σε πολλούς τομείς», είπε, τονίζοντας ότι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών έχει αντέξει στο χρόνο.

Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι το Πεκίνο «θα συνεχίσει να δίνει την προτεραιότητα στην παγκόσμια στρατηγική σύμπραξη μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας», σύμφωνα με τις δηλώσεις που μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Σι προσκάλεσε τον Πούτιν φέτος στην Κίνα για το τρίτο Φόρουμ της Πρωτοβουλίας Belt and Road (Μια ζώνη, ένας δρόμος) για τη Διεθνή Συνεργασία. Προσκάλεσε επίσης τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαΐλ Μισούστιν να επισκεφτεί την Κίνα και ζήτησε να υπάρξουν τακτικές συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Ο Πούτιν παρακολούθησε τις δύο πρώτες διασκέψεις Belt and Road που έγιναν στην Κίνα το 2017 και το 2019.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η Ρωσίδα κατάσκοπος έγινε «Μαρία Τσάλλα» χωρίς καμία ελληνική υπηρεσία να καταλάβει το παραμικρό

Θρίλερ στην Κω με Σουηδό ντίλερ κοκαΐνης - Πώς έφτασε στην Ελλάδα με διαβατήριο... ξαδέρφου του

Survivor All Star: Ο δεύτερος του τάκου και η αναμέτρηση που κατέληξε σε... πόλεμο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης