Μαύρη Θάλασσα: Η Μόσχα παρασημοφόρησε τους πιλότους που κατέρριψαν το αμερικανικό drone

Μαύρη Θάλασσα: Η Μόσχα παρασημοφόρησε τους πιλότους που κατέρριψαν το αμερικανικό drone

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ συνετρίβη την Τρίτη αφού αναχαιτίσθηκε από ρωσικά αεριωθούμενα

russia_ekso
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού παρασημοφόρησε τους πιλότους δύο μαχητικών αεροπλάνων Su-27 οι οποίοι αναχαίτισαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στον εναέριο χώρο γύρω από τη ρωσική στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο του.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη την Τρίτη στη Μαύρη Θάλασσα αφού αναχαιτίσθηκε από ρωσικά αεριωθούμενα. Είναι η πρώτη απ' ευθείας συμπλοκή ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που γίνεται γνωστή αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, πριν από ένα χρόνο.

Στην ανακοίνωσή του για την παρασημοφόρηση, το υπουργείο επανέλαβε τη ρωσική εκδοχή για τα γεγονότα -η οποία αμφισβητείται από την Ουάσινγκτον-, σύμφωνα με την οποία τα ρωσικά αεροπλάνα δεν ήρθαν σε φυσική επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.



«Ως αποτέλεσμα των απότομων ελιγμών, γύρω στις 9:30 π.μ. (ώρα Μόσχας) το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα MQ-9 άρχισε να ίπταται ανεξέλεγκτα και να χάνει ύψος και προσέκρουσε στην υδάτινη επιφάνεια», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μη επανδρωμένο αεροπλάνο πετούσε με τους αναμεταδότες του κλειστούς και παραβιάζοντας τους περιορισμούς στον εναέριο χώρο που έχει δημοσιοποιήσει η Ρωσία σε σχέση μ' αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα πλησίασαν το αμερικανικό MQ-9 Reaper στη διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής του πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στο διεθνή εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μαχητικά παρενόχλησαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και το ράντισαν με καύσιμα στη διάρκεια μιας συμπλοκής που διήρκεσε 30-40 λεπτά, πριν ένα από αυτά προκαλέσει ζημιά στην προπέλα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους με αποτέλεσμα το τελευταίο να συντριβεί στη θάλασσα.

Το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε σήμερα ένα επεξεργασμένο βίντεο 40 δευτερολέπτων που δείχνει ένα ρωσικό μαχητικό να πλησιάζει ένα αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον αέρα, να αδειάζει καύσιμα κοντά του και να φαίνεται μετά μια προπέλα με ζημιά. Ο επικεφαλής των αμερικανών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως το επεισόδιο καταδεικνύει την ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν θα γυρίσουν ποτέ στην κοινωνία»: Τα μυστικά της φυλακής-φρούριο στο Ελ Σαλβαδόρ

Απόπειρα αρπαγής 6χρονου στα Άνω Λιόσια

Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης