H "Wall Street Journal" περνά στην αντεπίθεση

H "Wall Street Journal" περνά στην αντεπίθεση

Η εφημέριδα καταδικάζει στο σημερινό της φύλλο τις επικρίσεις κατά του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ στο πλαίσιο του σκανδάλου των υποκλοπών

H "Wall Street Journal" περνά στην αντεπίθεση

Η Wall Street Journal, η οποία ανήκει στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης News Corp, καταδικάζει στο σημερινό της φύλλο τις επικρίσεις κατά του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ στο πλαίσιο του σκανδάλου των υποκλοπών στη Βρετανία.

"Πολιτικοί αξιωματούχοι και οι ανταγωνιστές μας χρησιμοποιούν το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι οποίες έγιναν πριν από χρόνια από ένα μικρό τμήμα της News Corp, για να επιτεθούν στην Τζέρναλ, και ίσως να βλάψουν την ελευθερία του Τύπου εν γένει", υπογραμμίζει στο κύριο άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα.

Επανερχόμενη στα γεγονότα που έχουν ήδη οδηγήσει σε περίπου δέκα συλλήψεις στη Βρετανία και κυρίως σε αυτήν της πρώην γενικής διευθύντριας της βρετανικής πτέρυγας της News Corp Ρεμπέκα Μπρουκς, η Wall Street Journal υπενθυμίζει ότι "οι τηλεφωνικές υποκλοπές είναι παράνομες" και υπογραμμίζει ότι "εναπόκειται στις βρετανικές αρχές να γίνεται σεβαστός ο νόμος".

"Αν η Σκότλαντ Γιαρντ δεν έπραξε ως όφειλε όταν αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές πριν από δεκαετίες, τότε αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό από τις ίδιες τις υποκλοπές", σύμφωνα με τη νεοϋρκέζικη εφημερίδα, η οποία επισημαίνει ότι το σύνολο των "βρετανικών ταμπλόιντ είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι αγοράζουν αποκλειστικές πληροφορίες και διαχέουν τη λάσπη για διασημότητες".

Επιτιθέμενη στους συναδέλφους που "κραυγάζουν για να γκρεμίσουν (τον πρόεδρο γενικό διευθυντή και ιδρυτή της News Corp Ρούπερτ) Μέρντοχ και τη News Corp", η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έχει εμπιστοσύνη στους αναγνώστες για να κάνουν τη διάκριση μεταξύ των εμπορικών και των ιδεολογικών κινήτρων των ανταγωνιστών-επικριτών μας".

"Αυτό που είναι ιδιαίτερα αισχρό είναι τα μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας που παραδίδουν εκδόσεις οι οποίες παραχωρούν το βήμα στον Τζούλιαν Ασάνζ και στον WikiLeaks", καταλήγει η εφημερίδα, σε μια ξεκάθαρη αναφορά της στις εφημερίδες Guardian και New York Times.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης