Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί έδιωξε Χάρι και Μέγκαν από το σπίτι τους στο Λονδίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί έδιωξε Χάρι και Μέγκαν από το σπίτι τους στο Λονδίνο

Καζάνι που βράζει το Μπάκινγχαμ – Ο βασιλιάς θεωρεί ότι ο γιος του έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Carolos_Camila_Harry_Meghan
Η εκδίκηση του βασιλιά! Ο Κάρολος αποφάσισε να διώξει τον Χάρι και τη Μέγκαν από το Frogmore Cottage λόγω των διαρκών αιχμών του γιου του κατά της Καμίλα στα απομνημονεύματά του Spare.

Ο βασιλιάς ειδοποίησε τον γιο του και τη νύφη του την Τρίτη να εκκενώσουν την έπαυλη των πέντε υπνοδωματίων εντός του κτήματος του Ουίνδσορ. Η κίνηση του Κάρολου σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail υποστηρίχθηκε θερμά τόσο από τη σύζυγό του Καμίλα όσο και από τον Γουίλιαμ και την Κέιτ.

Η απόφαση ήταν προφανώς δύσκολη για τον βασιλιά, κυρίως επειδή δεν να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά.

Όπως λένε βασιλικές πηγές ο Κάρολος θεωρεί ότι ο γιος του «έχει ξεπεράσει τα όρια» μετά τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στη σειρά του Netflix αλλά και στα απομνημονεύματα-βόμβα του πρίγκιπα Spare.

Καζάνι που βράζει το Μπάκινγχαμ
Ο βασιλιάς λέγεται ότι εξοργίστηκε ιδιαίτερα με τις κατηγορίες ότι η Καμίλα ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή ιστοριών στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει η Mirror.

charles-camillaa
Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να αποφάσισε να διώξει τον Χάρι και τη Μέγκαν από το Frogmore Cottage λόγω των επανειλημμένων αιχμών του γιου του κατά της βασίλισσας συζύγου Καμίλα
Κλείσιμο


Μιλώντας με τον Anderson Cooper του 60 Minutes για να προωθήσει το βιβλίο του τον Ιανουάριο, ο Χάρι είπε ότι η προθυμία της Καμίλα να δημιουργήσει σχέσεις με τον βρετανικό Τύπο την έκανε «επικίνδυνη» και ότι θα υπήρχαν «πτώματα στο δρόμο εξαιτίας αυτού». Την αποκαλούσε επίσης «κακοποιό» σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

megan_harry_1
Ο Κάρολος ειδοποίησε την Τρίτη τους Σάσεξ να εκκενώσουν την έπαυλη των πέντε υπνοδωματίων στο κτήμα του Ουίνδσορ


Πότε ξεκίνησε τη διαδικασία έξωσης ο Κάρολος
Ο Κάρολος φέρεται να ξεκίνησε τη διαδικασία έξωσης στις 11 Ιανουαρίου - την επομένη της κυκλοφορίας του Spare - αφού διάβασε έναν φάκελο με διαπιστώσεις από βοηθούς σχετικά με λεπτομέρειες που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο.

Πηγές δήλωσαν στη Mirror ότι οι κατηγορίες έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση του Χάρι με τον πατέρα του και τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Και πρόσθεσαν: «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Χάρι γνώριζε πολύ καλά πώς η Καμίλα θα αποτελούσε κόκκινη γραμμή για τον πατέρα του και την πέρασε με κατάφωρη αδιαφορία ούτως ή άλλως. Ο βασιλιάς αισθάνθηκε χωρίς αμφιβολία ότι πέρασε τη γραμμή και ήταν η απόλυτη πράξη ασέβειας».

Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς θέλει να διευθετήσει πολλά από τα ενοχλητικά ζητήματα που παραμένουν γύρω από τον Χάρι, τη Μέγκαν και τον Άντριου πριν από τη στέψη του και τα οποία σέρνονται για πάρα πολύ καιρό.

Είναι κατανοητό ότι αρχικά τους είχε ζητηθεί να παραιτηθούν όταν το μισθωτήριο συμβόλαιό τους θα ανανεωνόταν τον επόμενο μήνα, αλλά τους είχε δοθεί αναστολή εκτέλεσης.

Συζητώντας για την απόφαση να ξεκινήσει η διαδικασία, μια πηγή δήλωσε: «Θεωρήθηκε ότι θα ήταν σαν να ξεριζώνεις με δύναμη κάτι που θα πονέσει πολύ. Οδυνηρό, αλλά θα γίνει».

Η τελευταία τροπή στον συνεχιζόμενο πόλεμο των Windsors δείχνει ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Χάρι θα εμφανιστεί στη στέψη του Κάρολου στις 6 Μαΐου.

Η παραχώρηση του Frogmore Cottage στον Άντριου
Το Frogmore Cottage έχει ήδη προσφερθεί στον πρίγκιπα Άντριου. Αλλά το σπίτι που μένει σήμερα το Royal Lodge λέγεται ότι έχει σοβαρά προβλήματα υγρασίας και για το λόγο αυτό πρέπει να μετακομίσει, σύμφωνα με τη Sun.

Spiti
H βασίλισσα Ελισάβετ παραχώρησε στον Χάρι και τη Μέγκαν το Frogmore Cottage το 2018

Xari_Megkan_Kouzina
Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ στην κουζίνα του Frogmore Cottage, την οποία κλήθηκαν να αδειάσουν από τα υπάρχοντά τους

prince_andrew_xr
Το σπίτι έχει ήδη προσφερθεί στον πρίγκιπα Άντριου

Το Royal Lodge χρειάζεται επισκευές αξίας εκατομμυρίων λιρών, αλλά ο Άντριου δεν θα χάσει την κρυφή ετήσια χρηματοδότηση από τον Κάρολο.

Μια πηγή δήλωσε στη Sun: «Εκατομμύρια δαπανήθηκαν όταν ο Άντριου μετακόμισε, αλλά αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. Εδώ και δύο δεκαετίες δεν έχουν γίνει σχεδόν καθόλου εργασίες και ο κόσμος σοκάρεται όταν το επισκέπτεται. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υγρασία που πρέπει να αποκατασταθεί και αυτό δεν είναι φθηνό για ένα σπίτι αυτού του μεγέθους. Χρειάζεται επίσης νέα σκεπή. Ο Άντριου όχι μόνο δεν έχει τα οικονομικά μέσα για να φέρει το σπίτι στα μέτρα του, αλλά θα είναι και ακατοίκητο όταν εκτελούνται οι εργασίες».

Ο Άντριου πληρώνει σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, 250 λίρες την εβδομάδα για ένα επιχορηγούμενο από το κράτος αρχοντικό 30 δωματίων με 98 στρέμματα γης και πισίνα - και δεν επιθυμεί να το εγκαταλείψει μετά από 20 χρόνια.

Αλλά ο Δούκας της Υόρκης πρόκειται να χάσει 250.000 λίρες ετησίως από τη χρηματοδότηση του βασιλιά στο πλαίσιο του αναδασμού των ιδιωτικών βασιλικών οικονομικών και αναγκάστηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός σαλέ για σκι αξίας 19 εκατομμυρίων λιρών, για να καλύψει το κόστος του διακανονισμού της υπόθεσης του σεξουαλικού σκανδάλου με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε - θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του Τζέφρι Έπσταϊν.

Εν τω μεταξύ, πιστεύεται ότι στους Σάσεξ δεν έχει προσφερθεί εναλλακτικό ακίνητο σε κανένα βασιλικό κτήμα.

Πηγές υποστήριξαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι το Frogmore προσφέρθηκε στον Άντριου μέχρι που το είδαν την είδηση γραμμένη στον Τύπο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνούνταν ακόμη και χθες να σχολιάσουν την απόφαση να ζητηθεί από τους Σάσεξ να μαζέψουν τα υπόλοιπα υπάρχοντά τους μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Εκπρόσωπος του ζευγαριού επιβεβαίωσε ότι «τους ζητήθηκε να εκκενώσουν την κατοικία τους στο Frogmore Cottage» κάτι που τους εξόργισε.

Η ανακαίνιση και η επιστροφή των 2,4 εκατ. λιρών
Ο Χάρι και η Μέγκαν έλαβαν τη χρήση του Frogmore Cottage το 2018 από τη βασίλισσα Ελισάβετ εν μέσω της εκρηκτικής διαμάχης τους με το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας.



Αρχικά ήταν πέντε υποβαθμισμένες κατοικίες για το προσωπικό, αλλά μετατράπηκε σε ένα μεγάλο ακίνητο με ιδιωτικό κήπο. Για την ανακαίνιση, δαπανήθηκαν 2,4 εκατομμύρια λίρες από τα χρήματα των φορολογουμένων. Το ζευγάρι πέρασε μόλις έξι μήνες στο σπίτι πριν μετακομίσει στη Βόρεια Αμερική, πρώτα στον Καναδά και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια, όπου αγόρασαν μια έπαυλη 11 εκατομμυρίων λιρών στο Montecito.

Παρά τις διάφορες δημόσιες δηλώσεις του Χάρι ότι βλέπει πλέον το μέλλον του στις ΗΠΑ, ο ίδιος και η Μέγκαν αποφάσισαν να αποζημιώσουν το Crown Estate για το κόστος της ανακαίνισης σε μια συμφωνία που περιελάμβανε τη μίσθωση του Frogmore Cottage για απροσδιόριστο αριθμό ετών.

Το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι αυτό θα σήμαινε ότι «η οικογένειά τους θα είχε πάντα ένα μέρος για να αποκαλεί το σπίτι της στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Οι Sussexes θεώρησαν επίσης ότι η επιστροφή οποιουδήποτε δημόσιου χρήματος που είχε δαπανηθεί για το Frogmore θα έβαζε φρένο στην οποιαδήποτε κριτική.

Πέρυσι βασιλικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν ήταν πλήρως «οικονομικά ανεξάρτητοι» και δήλωσαν ότι η απόφαση του ζευγαριού να επιστρέψει τα 2,4 εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση του Frogmore αποτελούσε μια «καλή συμφωνία» για τους φορολογούμενους.

πηγή: dailymail

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων: Τα τρία εγκληματικά λάθη του σταθμάρχη και η δίωξή του από τον εισαγγελέα


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σε φυλακή στην Τουρκία ο πατέρας του 28χρονου Νικόλα που σκοτώθηκε στα Τέμπη


Ροζ Πάνθηρες: Εξαρθρώθηκε η ομάδα που είχε ληστέψει τη Rolex στην Αθήνα, πώς δρούσαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης