Βρετανία: Έξωση από την οικία τους στο Λονδίνο έκανε ο Βασιλιάς Κάρολος στους «Σάσεξ»

Βρετανία: Έξωση από την οικία τους στο Λονδίνο έκανε ο Βασιλιάς Κάρολος στους «Σάσεξ»

Χάρι και Μέγκαν έμειναν χωρίς σπίτι στη Βρετανία - O Kάρολος έδωσε τα κλειδιά της οικίας «Frogmore Cottage» στον αδερφό του, πρίγκιπα Άντριου

harry_meghan_charles_camilla_xr
Μετά την αυτοβιογραφία - βόμβα για το Μπάκιγχαμ που υπογράφει ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, ο Βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να τιμωρήσει τον γιο και τη νύφη του, πετώντας τους... έξω από την οικία τους στο Λονδίνο, το επονομαζόμενο «Frogmore Cottage».

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, υπό τον τίτλο «Spare» (Ρεζέρβα), του κοκκινομάλλη «αντάρτη των βρετανικών ανακτόρων», το Μπάκιγχαμ κίνησε τις διαδικασίες για την έξωση του ζεύγους από την οικία των δέκα δωματίων που της είχε κάνει γαμήλιο δώρο η αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Χάρι και Μέγκαν έχουν χαράξει το δικό τους δρόμο: έκοψαν τον «ομφάλιο λώρο» με τα βρετανικά ανάκτορα επιλέγοντας να ζήσουν στη Φλόριντα των ΗΠΑ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του πρωτότοκου γιου της εκλιπούσας Ελισάβετ.

Υπήρξαν μάλιστα πολλά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, αυτή την απόφαση, την έλαβε η Μέγκαν γι΄αυτό και πολλά βρετανικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «Megxit.

Mε τις επιθέσεις του δούκα του Σάσεξ να συνεχίζονται σε βάρος της βασιλικής οικογένειας και μετά το «Megxit», βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ετοιμάζεται να δώσει τα... κλειδιά της οικίας «Frogmore Cottage» στον πρίγκιπα Άντριου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Sun», Χάρι και Μέγκαν χάνουν το μοναδικό σπίτι που θα μπορούσαν να μείνουν κατά την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αποκάλυψη της έξωσης του ζεύγους Σάσεξ έρχεται λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη στέψη του Βασιλιά Καρόλου τον Μάιο και μάλιστα ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραστούν στην εκδήλωση. Πάντως, ο πρίγκιπας Άντριου δεν δείχνει πρόθυμος να μετακομίσει στο «Frogmore Cottage».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η οικία αυτή είχε παραχωρηθεί από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ το 2018 ως δώρο για τον γάμο του εγγονού της, Χάρι.

Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικά δέκα δωματίων, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την βασική κατοικία του πρίγκιπα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Κλείσιμο
Μοιάζει περισσότερο με έπαυλη, διαθέτοντας πέντε υπνοδωμάτια και εκτεταμένους κήπους.

Είχε πραγματοποιηθεί ανακαίνιση εκατομμυρίων λιρών το 2018-2019 πριν μετακομίσουν ο Χάρι με την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Η ανακαίνιση στο Frogmore Cottage, που είχε στοιχίσει 2,4 εκατομμύρια λίρες, έγινε τον Μάιο του 2022 όταν το ζευγάρι ανανέωσε τη μίσθωση του ακινήτου.

Η είδηση ότι το ζεύγος Σάσεξ χάνει το μοναδικό σπίτι του στη Βρετανία έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή με τους Μέγκαν και Χάρι να βλέπουν τα ποσοστά δημοτικότητάς τους στις ΗΠΑ να ολισθαίνουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα

Το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη που έφερε την τραγωδία

Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Τσαβούσογλου σε Δένδια για την τραγωδία στα Τέμπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης