Γερμανία: Το ντονέρ κεμπάπ... 9 ευρώ - «Κύριε Σολτς, μειώστε το κόστος» λένε νεαροί καταναλωτές

Γερμανία: Το ντονέρ κεμπάπ... 9 ευρώ - «Κύριε Σολτς, μειώστε το κόστος» λένε νεαροί καταναλωτές

Καταναλωτές βομβαρδίζουν την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης με παράπονα και ζητούν απαντήσεις στο «γιατί είναι τόσο ακριβή η μερίδα;» - Πώς δικαιολογούν την έκρηξη των τιμών

ntoner7y38290
Για τις τσουχτερές τιμές των προϊόντων στα σουβλατζίδικα κλήθηκε να λάβει θέση ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, καθώς μία μερίδα ντονέρ κεμπάπ, κοστίζει πλέον εννέα ευρώ στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Η ιστοσελίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης «βομβαρδίζεται» καθημερινά από μηνύματα, κυρίως νεαρών Γερμανών, που εκφράζουν τα παράπονά τους στον Σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριο και του ζητούν να παρέμβει προκειμένου να μειωθεί το κόστος του νοστιμότατου πιάτου έτσι ώστε να είναι πιο προσιτό στους καταναλωτές, μικρούς και μεγάλους.

«Σας παρακαλώ, κύριε Σολτς, μειώστε την τιμή στο κεμπάπ. Πληρώνω εννέα ευρώ για μία μερίδα ντονέρ κεμπάπ και δεν είναι καν βιολογικό το προϊόν», είναι το μήνυμα ενός μαθητή προς την κυβέρνηση του Βερολίνου, όπως γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Ως μαθητής είναι σχεδόν αδύνατο να αγοράζω σε καθημερινή βάση μία μερίδα ντονέρ κεμπάπ. Γι' αυτό σας ζητώ να βάλετε φρένο στην τιμή του».

Αυτά είναι ορισμένα από τα πολυάριθμα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά η επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο Instagram, με θέμα: «Γιατί είναι τόσο ακριβό το ντονέρ κεμπάπ;».

Κλείσιμο
Η ομάδα των social media του Γερμανού καγκελάριου και του υπουργικού συμβουλίου ασχολείται πλέον με το θέμα και προσπαθεί να δικαιολογήσει την έκρηξη της τιμής των προϊόντων, μετά την έναρξη του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.

Τον Απρίλιο του 2022, η εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη τον Γκίρσελ Ίλμπερ, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης Τούρκων παρασκευαστών ντονέρ κεμπάπ στην Ευρώπη, είχε γράψει ότι, στην πραγματικότητα το κόστος της μερίδας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 7,30 ευρώ.

Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έσπευσε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα των πολιτών εξηγώντας ότι το κόστος σχετίζεται με τα αυξημένα ενοίκια καταστημάτων, το κόστος παράδοσης και τους μισθούς των εργαζομένων.

Εξαίροντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η ομάδα του Σολτς υποστήριξε ότι βοηθάει τις μικρές εταιρείες -όπως και τα σουβλατζίδικα- βάζοντας φρένο στις τιμές της ενέργειας. «Τα πακέτα ελάφρυνσης υποστηρίζουν όλες τις εταιρείες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, από τις δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου, οι χρήστες στα social media δεν έμειναν ικανοποιημένοι, όπως σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.  «Δεν απαντήσατε στην ερώτηση», δήλωσε ένας χρήστης εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του προς την γερμανική κυβέρνηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη: «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι» - Δείτε βίντεο

Βίντεο: Εικόνες ντροπής στην Τουρκία, ο Ερντογάν μοίραζε μετρητά σε παιδιά και σεισμόπληκτους

Ο 33χρονος και ο Αλβανός ήρθαν στα χέρια στο ίδιο μαγαζί λίγες μέρες πριν το φονικό στη Μύκονο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης