ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον παρακολουθούσε το μπαλόνι από τη στιγμή που έφυγε από την Κίνα, λέει η Washington Post

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον παρακολουθούσε το μπαλόνι από τη στιγμή που έφυγε από την Κίνα, λέει η Washington Post

Η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε πως οι ΗΠΑ χαρτογραφούσαν την πορεία του κινεζικού μπαλονιού για τουλάχιστον μια εβδομάδα

balloon_shots_xr
Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι από τη στιγμή που έφυγε από το νησί Χαϊνάν κοντά στις νότιες ακτές της Κίνας, πράγμα που σημαίνει ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση για σχεδόν μια εβδομάδα πριν εισέλθει στον αμερικανικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με ανώνυμους αξιωματούχους.

Το κατασκοπευτικό μπαλόνι καταρρίφθηκε τελικά από τον αμερικανικό στρατό στις 4 Φεβρουαρίου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε διαδικασία ανάκτησης των συντριμμιών από τον Ατλαντικό Ωκεανό για περαιτέρω ανάλυση.



Κλείσιμο
Ωστόσο, η Washington Post ανέφερε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν το αερόστατο αμέσως μόλις έφυγε από τη βάση του στο νησί Χαϊνάν και άρχισε να χαρτογραφεί την πορεία πτήσης του προς το αμερικανικό έδαφος.

Το αερόστατο, ωστόσο, εξετράπη της πορείας του κατά τη διάρκεια της διαδρομής, και αντί για το Γκουάμ, κατευθύνθηκε πάνω από τις Αλεούτιες Νήσους της Αλάσκας, τον Καναδά και τη Μοντάνα, πριν καταρριφθεί στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι διερευνούν το ενδεχόμενο να επρόκειτο πράγματι για «ατύχημα» το γεγονός πως η Κίνα «έστειλε» το μπαλόνι πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής.

Η αποκάλυψη έρχεται καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα άλλα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν πιθανότατα για εμπορικούς ή άλλους «καλοήθεις» σκοπούς.


Ειδήσεις σήμερα:

Τούρκος δημοσιογράφος: Οι «ξένες δυνάμεις» βοήθησαν τον Ερντογάν - Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός

«Σωστή κατεύθυνση, περιμένουμε τη ρύθμιση» - Οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Η Μιχαηλίδου απομάκρυνε νοσηλεύτρια που έδινε... ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης