Σεισμός στην Τουρκία: Παρουσιάστρια καναλιού επιτέθηκε στον Ερντογάν και στη συνέχεια παραιτήθηκε

Σεισμός στην Τουρκία: Παρουσιάστρια καναλιού επιτέθηκε στον Ερντογάν και στη συνέχεια παραιτήθηκε

Η Ντιλάρα Γκοντέρ εξαπέλυσε  δριμύ κατηγορώ για τον Τούρκο προέδρο και όσους έδωσαν άδεια να κατασκευαστούν τα «χάρτινα» κτίρια

Fa_PiBjWAAAmgw3
Την ώρα που οι νεκροί από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία έχουν ξεπεράσει τους 23.000 και τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν επιζώντες πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για εγκληματικές ευθύνες των εργολάβων αναφορικά με την κατασκευή των κτιρίων που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι». Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι πολίτες που προσέφυγαν ήδη στην δικαιοσύνη για την πτώση τουλάχιστον 65.000 κτιρίων. 

Επιπλέον πολλοί δημοσιογράφοι «φωνάζουν» και επιτίθενται ανοικτά τόσο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και στους εργολάβους που έφτιαξαν τα συγκεκριμένα κτίρια. Τελευταίο παράδειγμα η γνωστή παρουσιάστρια του φιλοκυβερνητικού καναλιού «Show Tv» η οποία αφότου εξαπέλυσε μύδρους κατά παντός υπευθύνου στη συνέχεια παραιτήθηκε. 

Η Ντιλάρα Γκοντέρ, εμφανώς οργισμένη με αφορμή τις άδειες που δόθηκαν για την κατασκευή των κτιρίων, ξέσπασε την ώρα που είχε καλεσμένο και άρχισε να λέει ότι για την καταστροφή δεν φταίει η μοίρα και ο σεισμός αλλά όσοι κατασκεύασαν τα κτίρια, όσοι έδωσαν άδειες, όσοι και την ενέκριναν καθώς και οι κατασκευαστικές εταιρείες. 

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqexmwfykwu1)

Το ξέσπασμα της Γκοντέρ σημειώθηκε όταν ο καλεσμένος της γεωλόγος - μηχανικός Ζιγεντίν Τσακίρ είπε ότι καλό θα ήταν να μάθουμε ορισμένα πράγματα για τον σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένους. Τότε η παρουσιάστρια άρχισε να του φωνάζει και να τον ρωτάει εάν ο σεισμός του 1999 - και αυτός άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς - δεν αποτέλεσε μάθημα για την Τουρκία. «Κοιτάξτε πώς θάφτηκαν οι άνθρωποι. Ποιος φταίει για αυτό, η μοίρα, η φύση; Όχι. Το ξαναλέω, οι υπεύθυνοι είναι οι μηχανικοί, η κατασκευαστική και αυτός που έδωσε την έγκριση», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Λίγες ώρες μετά η Ντιλάρα Γκοντέρ ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι παραιτείται. «Είναι δύσκολο να γράψεις, παραιτούμαι! Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τη Ciner Media Group για την ευκαιρία που μου προσέφερε μέχρι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 



Ειδήσεις σήμερα:

«Τις έβγαζα από τη δύσκολη θέση» - Τι έλεγε ο 33χρονος που σκότωνε γάτες

Συνελήφθη ο Γιώργος Μπατατούδης για ακάλυπτες επιταγές και φορολογικές παραβάσεις

Σεισμός στην Τουρκία: Ασύλληπτες εικόνες από το ρήγμα - Κόπηκε η γη στα δύο (βίντεο)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης