Ερντογάν για τον σεισμό στην Τουρκία: Υπάρχουν κενά, είναι αδύνατον να ήμασταν προετοιμασμένοι

Ερντογάν για τον σεισμό στην Τουρκία: Υπάρχουν κενά, είναι αδύνατον να ήμασταν προετοιμασμένοι

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε την κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του - «Δεν μπορώ να ανεχθώ ανθρώπους που διεξάγουν αρνητικές εκστρατείες για πολιτικά συμφέροντα»

erdogan3
Σε δεινή θέση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τον σεισμό στην Τουρκία, ενόψει και των εκλογών της 14ης Μαΐου. Η αντιπολίτευση έχει στραφεί εναντίον του, ενώ πλήθος κόσμου στις πληγείσες περιοχές εκφράζει οργή για τη διαχείριση του σεισμού, μιλώντας για καθυστερήσεις που οδήγησαν στην απώλεια ζωών.

Φτάνοντας στη νότια επαρχία Χατάι, που είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στα σύνορα με τη Συρία, ο Ερντογάν παραδέχθηκε «κενά» στην ανταπόκριση των αρχών στον σεισμό, όμως καταδίκασε την κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του. Παράλληλα, ανέφερε ότι ήταν αδύνατον να έχει υπάρξει προετοιμασία για μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους.

«Τώρα είναι ώρα για ενότητα, για αλληλεγγύη. Σε μια περίοδο όπως αυτή, δεν μπορώ να ανεχθώ ανθρώπους που διεξάγουν αρνητικές εκστρατείες για πολιτικά συμφέροντα», είπε σε δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας ότι οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται στους 9.057.

«Φυσικά, υπάρχουν κενά, είναι αδύνατο να ήμασταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια καταστροφή», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επισπεύσει την απομάκρυνση των ερειπίων και την κατασκευή κατοικιών.

«Αναμφίβολα η δουλειά μας δεν είναι εύκολη» είπε, εξηγώντας ότι πέραν του μεγέθους του σεισμού, σε μία περιοχή που διαμένουν 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι, τα συνεργεία διάσωσης αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κυβέρνηση κινητοποίησε όλους τους κρατικούς πόρους και τους κατεύθυνε στην περιοχή της καταστροφής. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν τους πληγέντες.

Κλείσιμο
Ο κρατικός μηχανισμός, διαβεβαίωσε, θα αφαιρέσει όλα τα ερείπια και δεν θα αφήσει κανέναν πολίτη αβοήθητο. Ήδη, έχει δοθεί εντολή για να γίνει με γρήγορες διαδικασίες η απομάκρυνση των συντριμμιών και η κατασκευή νέων σπιτιών.



Ειδήσεις σήμερα:

Μένει στο «παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία - μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη - Δείτε live


Η Άγκυρα κλείνει το Twitter μετά το κύμα οργής για τον σεισμό


Εντόπισαν κι άλλο παιδί ζωντανό οι Έλληνες διασώστες - Έχει παγιδευτεί κάτω από τη νεκρή μητέρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης