Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ θα προσφέρει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, λέει ο Μπορέλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ θα προσφέρει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, λέει ο Μπορέλ

Η Ολλανδία δεν αποκλείει καμία στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με τον Ρούτε και η Πολωνία «κρίνει σημαντικό να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Ρωσία» όπως είπε ο Μοραβιέτσκι

jokep-borrell-europaiki-enosi
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στην οποία θα παραστεί και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε επεσήμανε σήμερα ότι η χώρα του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παράσχει οποιουδήποτε είδους στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εκτίμησε ότι είναι σημαντικό να επιβληθεί νέο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα αυτό να συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Ζελένσκι έφτασε λίγο νωρίτερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής και να ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες περισσότερα όπλα για τη χώρα του, ώστε να απωθήσει τη ρωσική εισβολή, αλλά και να ξεκινήσουν γρήγορα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, που ταξίδεψε στις Βρυξέλλες από το Παρίσι μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, θα απευθυνθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα έχει διμερείς συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες.

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία - Βέλη κατά Ερντογάν

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Survivor All Star: Νίκησαν οι Κόκκινοι, πήρε μήνυμα από την Καρολίνα ο Μάριος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης