Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πορτογαλία θα παραδώσει τον Μάρτιο τρία Leopard 2

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία επισκευής αρμάτων μάχης Leopard 2 και θα μπορέσουμε να παραδώσουμε τρία από αυτά τον Μάρτιο», είπε ο Αντόνιο Κόστα σε ομιλία του στο πορτογαλικό κοινοβούλιο

Η πορτογαλική κυβέρνηση θα είναι τον Μάρτιο σε θέση να παραδώσει τρία άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία επισκευής αρμάτων μάχης Leopard 2 και θα μπορέσουμε να παραδώσουμε τρία από αυτά τον Μάρτιο», είπε ο Κόστα σε ομιλία του στο πορτογαλικό κοινοβούλιο.

Ο πορτογαλικός στρατός διαθέτει συνολικά 37 άρματα μάχης Leopard 2, αλλά πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν πως τα περισσότερα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Το Σάββατο ο Αντόνιο Κόστα είχε πει πως βρίσκεται σε επαφές με τη γερμανική κυβέρνηση για την απόκτηση των ανταλλακτικών που απαιτούνται για την επισκευή τους.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους εκτίμησε σήμερα ότι το Βερολίνο και οι σύμμαχοί του θα μπορέσουν να παραδώσουν έως και 31 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία μέχρι τον Απρίλιο.



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ κέρδισε άλλη μία μάχη, ζωντανή βγήκε από τα συντρίμμια 20χρονη - Δείτε βίντεο

Σεισμός στην Τουρκία: Με €494 στους σεισμόπληκτους, ο Ερντογάν μετρά αντιδράσεις στα ερείπια ενόψει εκλογών

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες, αθώος για τον βιασμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr