Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες, αθώος για τον βιασμό - Απορρίφθηκαν τα δύο ελαφρυντικά

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες, αθώος για τον βιασμό - Απορρίφθηκαν τα δύο ελαφρυντικά

Κάθειρξη έξι ετών για κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού προτείνει η εισαγγελέας - Εντός της ημέρας η απόφαση για τις ποινές

FILLIPIDHS_ARTHRO
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδη. Η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού για τις οποίες καταδικάστηκε νωρίτερα σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων στην οποία και κρίθηκε αθώος για την κατηγορία του βιασμού.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του και τον γιο του. Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρίσκονταν οι τρεις καταγγέλλουσες. Στο δικαστήριο βρίσκονται και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσακη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Ζέτα Δούκα.

Η πλευρά Φιλιππίδη ζήτησε ελαφρυντικά

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Είναι σε μια ηλικία και το ποινικό του μητρώου δεν έχει καμία παράβαση νομική παράβαση. Κανένας δεν είχε πει τίποτα τον Φεβρουάριο του 2021 για το Πέτρο Φιλιππίδη. Ο βιος του είναι άμεμπτός είναι ένας άνθρωπος της τέχνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος για να προσθέσει απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα».

Απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας

Αγορεύοντας η εισαγγελέας της έδρας κ. Στέλλα Στόγια ζήτησε την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη και το πρότερο σύννομο βίο.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Κλείσιμο
Ακόμη η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που ζήτησε ο ηθοποιός τονίζοντας στο δικαστήριο: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

ΠΠάντως η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δύο καταγγέλλουσες που έπεισαν τους δυο δικαστές. Αντίθετα, σε κλάματα ξέσπασε η ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Τι είναι το φαινόμενο της «αρμονικής κατάρρευσης» που προκάλεσε την μεγάλη καταστροφή

Πέθανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης

Η Aστυνομία «αγγίζει» τους ληστές της Rolex - Tα τρία λάθη που τους πρόδωσαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης