«O Πούτιν δεσμεύτηκε πως δεν θα σκοτώσει τον Ζελένσκι» λέει ο Ναφτάλι Μπένετ

«O Πούτιν δεσμεύτηκε πως δεν θα σκοτώσει τον Ζελένσκι» λέει ο Ναφτάλι Μπένετ

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της θητείας του

bennet-putin1
«Ο Πούτιν μου υποσχέθηκε ότι δεν θα σκοτώσει τον Ζελένσκι», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του είχε αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή με στόχο την κατάπαυση του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Independent», ο Ναφτάλι Μπένετ ήταν ένας από τους λίγους δυτικούς ηγέτες που είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια του πολέμου, στη διάρκεια ενός σύντομου ταξιδιού του στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο.

Στη διάρκεια της πεντάωρης συνέντευξής του που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, ο Μπένετ υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος τού υποσχέθηκε ότι δεν κινδυνεύει ο Ουκρανός ομόλογός του. «Τον ρώτησα: "Τι συμβαίνει με αυτό; Σκοπεύεις να σκοτώσεις τον Ζελένσκι;" Μου είπε: "Δεν θα τον σκοτώσω." Μετά του είπα "Πρέπει να μου δώσεις τον λόγο σου ότι δεν θα τον σκοτώσεις". Και τότε μου απάντησε: "Δεν πρόκειται να σκοτώσω τον Ζελένσκι"».

Στη συνέχεια, ο Μπένετ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι για να τον ενημερώσει σχετικά με την υπόσχεση του Πούτιν. «"Άκου, βγήκα από μια συνάντηση (με τον Πούτιν), δεν πρόκειται να σε σκοτώσει." Ρωτάει, "είσαι σίγουρος;" Και του λέω: "Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα σε σκοτώσει"».

Στη συνέχεια, τον ενημέρωσε ότι, ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος εγκατέλειψε την υπόσχεσή του να επιδιώξει τον αφοπλισμό της Ουκρανίας. Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι δεσμεύτηκε ότι η χώρα του δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Κλείσιμο
Αν και οι προσπάθειες διαμεσολάβησης του Μπένετ δεν φαίνεται να απέδωσαν καρπούς μέχρι τώρα, αφού οι εχθροπραξίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, η συνέντευξή του ρίχνει φως στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Ισραήλ- Ρωσίας με στόχο την κατάπαυση του πυρός στο ουκρανικό μέτωπο, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».



Ειδήσεις σήμερα:


Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χιόνι έως και 30 εκατοστά στην Αττική «βλέπει» το meteo

«Εγώ είμαι η γυναίκα που πήρε την παρθενιά του Χάρι» λέει 40χρονη οδηγός εκσκαφέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης