Ισραήλ: Ο Ναφτάλι Μπένετ δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Ισραήλ: Ο Ναφτάλι Μπένετ δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Επικυρώνεται η διάλυση του Κοινοβουλίου και η προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο - Η πέμπτη αναμέτρηση μέσα σε τέσσερα χρόνια στο Ισραήλ

Bennett
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπός του, λίγο πριν από την αναμενόμενη διάλυση του Κοινοβουλίου που θα ανοίξει τον δρόμο για την προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός είπε στους βουλευτές του κόμματός του, του Yamina, ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

Η Κνεσέτ αναμένεται ότι θα εγκρίνει σήμερα Τετάρτη τη διάλυση του Κοινοβουλίου, βάζοντας έτσι τέλος στη σύντομη θητεία του Μπένετ ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον σύμμαχό του στην κυβέρνηση συνασπισμού, τον νυν υπουργό Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ.

Η εκλογική αναμέτρηση του φθινοπώρου θα είναι η πέμπτη που διεξάγεται στο Ισραήλ μέσα σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ετών.

Τον Ιούνιο του 2021 ο Μπένετ και ο Λαπίντ έγραψαν ιστορία, καταφέρνοντας να ενώσουν οκτώ κόμματα όλου του πολιτικού φάσματος και να σχηματίσουν κυβέρνηση, ανατρέποντας τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία. Για πρώτη φορά, στην κυβέρνηση συμμετείχε και ένα αραβικό κόμμα.

Λίγο αργότερα ωστόσο η κυβέρνηση απώλεσε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και την περασμένη εβδομάδα ο Μπένετ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Κλείσιμο
Η συμφωνία μεταξύ του Μπένετ και του Λαπίντ προέβλεπε ότι οι δυο τους θα εναλλάσσονταν στην πρωθυπουργία. Στην περίπτωση διάλυσης του κοινοβουλίου, ο Λαπίντ θα αναλάμβανε πρωθυπουργός μέχρι τη διενέργεια εκλογών, με αναπληρωτή του τον Μπένετ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη και για τους θανάτους Μαλένας - Ίριδας

Λιονέλ Μέσι: Ξεφαντώνει με Σουάρεζ, Φάμπρεγας και τις γυναίκες τους στην Ίμπιζα - Ασταμάτητο πάρτι

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για τις τρεις κατηγορίες βιασμού η πρόταση του εισαγγελέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης