Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καναδάς παραδίδει τέσσερα άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο
Ο Καναδάς θα εξετάσει την παράδοση κι άλλων αρμάτων μάχης αυτού του τύπου στο μέλλον
Η υπουργός Άμυνας του Καναδά Ανίτα Ανάντ ανακοίνωσε σήμερα την παράδοση τεσσάρων αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, αφού η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε χθες Τετάρτη την αποστολή 14 Leopard 2-A6 και επέτρεψε σε άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο.
«Η παράδοση αυτή, σε συνδυασμό με τις συνεισφορές άλλων συμμάχων και εταίρων, θα βοηθήσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας» στον αγώνα τους εναντίον των ρώσων εισβολέων, είπε η καναδή υπουργός Άμυνας σε δημοσιογράφους στην Οτάβα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CTV, o Καναδάς θα εξετάσει την παράδοση κι άλλων αρμάτων μάχης αυτού του τύπου στο μέλλον.
Ο καναδικός στρατός διαθέτει 82 άρματα μάχης Leopard 2, γερμανικής κατασκευής, ωστόσο δεν θεωρούνται όλα σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας, αναφέρει το CTV.
Από μια στέρεη ελληνική παραγωγική βάση σε διεθνή δύναμη με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες, η DEMO αποδεικνύει όχι μόνο ότι η υγεία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, αλλά και ότι αυτή η χώρα κρύβει μέσα της τεράστιες δυνάμεις.